Gerucht: Spice Girls keren terug mét Victoria Beckham

De kans lijkt steeds groter dat de Spice Girls volgend jaar met hun volledige line-up, met alle vijf de leden, een reünie zullen houden. Volgens The Sun zou de girlgroup ter ere van hun 30-jarig bestaan op Glastonbury optreden. Er zou daarnaast ook een documentaire komen over de groep.

De laatste tournee van de Spice Girls dateert al van 2019. Toen keerden vier leden van de meidengroep tijdelijk terug voor een reünietour. Enkel Victoria Beckham ontbrak daarbij. De laatste keer met zijn vijfen op het podium dateert al van 2012 tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. De Spice Girls lieten echter al meermaals weten graag nog één grote reünietour te willen doen met alle vijf de leden. 

Zo zei Mel C of Sporty Spice in oktober vorig jaar al dat ze er alles aan doen om met iedereen opnieuw samen op het podium te staan. Eind mei hintte ook Mel B naar zo’n reünietour mét Victoria Beckham. 

Glastonbury

Hoewel er nog steeds niet officieel is, lijkt zo’n complete reünie nu toch dichterbij te komen. “Hun schema’s zijn behoorlijk manisch, dus het is moeilijk om ze allemaal samen te krijgen. Maar de afgelopen zes maanden is er meer contact geweest met hun vijf dan ooit, sinds de Olympische Spelen van 2012”, zegt een anonieme bron in The Sun. “Victoria wordt volgend jaar 50, en de Spice Girls 30. Dat lijken me twee jubilea die te mooi zijn om te missen.”

“Er komt geen nieuwe muziek en Victoria is onvermurwbaar dat ze niet live wil optreden, behalve voor een ongelooflijk speciale, eenmalige kans. De groep is in gesprek geweest om Glastonbury te headlinen en dit zou passen bij Victoria’s ‘coole’ image. En zeker, manlief David en hun vier kinderen zouden er dol op zijn”, klinkt het verder nog.

Documentaire

Naast een (eenmalige) reünie zou er ook een documentaire in de maak zijn rond de Spice Girls. Die zou deels bestaan uit nieuwe interviews, maar ook uit nooit vertoonde beelden van achter de schermen. Zowel Netflix als Apple TV+ zouden nog in de running zijn om de rechten op die documentaire te kopen.

Meer
Lees meer...