Kylian Mbappé wil contract niet vernieuwen bij PSG, dat hem deze zomer hoopt te verkopen

De kans lijkt groot dat Kylian Mbappé komende zomer Paris Saint-Germain verlaat. De 24-jarige aanvaller heeft aan de Franse topclub namelijk laten weten de optie om zijn contract met één jaar te verlengen tot 2025 niet te zullen inwilligen. Daardoor lijkt PSG Mbappé deze zomer te willen verkopen om te voorkomen dat hij een jaar later gratis vertrekt.

Kylian Mbappé heeft voor een schok gezorgd bij de Franse voetbalploeg Paris Saint-Germain. De 24-jarige spits heeft namelijk in een formele brief laten weten aan de clubleiding dat hij zijn contract niet zal verlengen met één extra jaar. Die optie was opgenomen in zijn meest recente contract dat Mbappé had ondertekend bij PSG. Door die beslissing is de transfersaga rond de Franse wereldster opnieuw springlevend.

Het huidige contract van Kylian Mbappé bij PSG loopt af in juni 2024. Dan zal de Fransman dus transfervrij kunnen vertrekken. Omdat te proberen vermijden, lijkt de kans groot de PSG hem deze zomer verkoopt. Volgens The Guardian kwam de brief van Mbappé als een verrassing. De clubleiding zou het idee gehad hebben dat de contractonderhandelingen de goede richting uitgingen.

Mbappé trok in de zomer van 2017 op huurbasis van AS Monaco naar Paris Saint-Germain. Eén jaar later betaalde die club 180 miljoen euro voor hem, nog steeds het tweede hoogste bedrag ooit betaald voor een voetballer. Sindsdien flirt de Fransman echter regelmatig met andere clubs. Vooral Real Madrid wordt daarbij heel vaak genoemd.

Real Madrid of Premier League?

Ook nu lijkt Real Madrid topfavoriet om Mbappé binnen te halen. De club moet namelijk op zoek naar een nieuwe goalgetter door het vertrek van Karim Benzema naar Saudi-Arabië. Het is wel maar de vraag op Real Madrid voldoende financiële slagkracht voor om Mbappé te halen. De Spaanse topclub legde recent nog meer maar dan 100 miljoen euro op tafel voor Jude Bellingham. Bovendien verdient Mbappé momenteel naar schatting 72 miljoen euro per jaar. Dat is meer dan drie keer zoveel als de best betaalde Real-speler op dit moment.

Een andere mogelijkheid voor Kylian Mbappé lijkt een verhuis naar de Premier League te zijn. Die competitie is al langer financieel de sterkste van allemaal. Onder andere Manchester United, Liverpool, Arsenal en Chelsea toonden in het verleden al interesse.

Meer
Lees meer...