Speech van Kylian Mbappé in Franse kleedkamer tijdens rust van WK-finale uitgelekt

Frankrijk mag afgelopen zondag dan wel de finale van het wereldkampioenschap voetbal hebben verloren, één iemand valt alleszins niets te verwijten. Kylian Mbappé bracht met drie doelpunten zijn ploeg namelijk twee keer terug van een achterstand en scoorde dan ook nog eens de eerste penalty in de strafschoppenreeks. Een nieuwe video van tijdens de rust (bij een 2-0-achterstand) toont ook nog eens de leiderscapaciteiten van de zojuist 24 jaar geworden Franse sterspeler.

Argentinië kroonde zich afgelopen zondag in het Lusail Iconic Stadium in Qatar tot wereldkampioen voetbal 2022. Daarvoor klopte het in de finale van het WK Frankrijk, na een razend spannende wedstrijd. Argentinië leek met twee doelpunten in de eerste helft vlot op weg naar de wereldtitel tegen een onmondig Frankrijk.

4 doelpunten van Mbappé

Na de rust toonden de Fransen echter een ander gelaat en op tien minuten voor het einde van de match resulteerde dat in twee snelle doelpunten van Kylian Mbappé. Eerst scoorde Franse sterspeler een strafschop tegen de sterke Argentijnse doelman Emiliano Martinez en daarna werkte hij wondermooi een voorzet van de ingevallen Marcus Thuram af. Ook in de verlengingen kwam Argentinië op voorsprong met een doelpunt van Lionel Messi. Maar weer was er Mbappé om met een nieuwe strafschop gelijk te maken.

Dankzij een 3-3 eindstand moesten strafschoppen dus beslissen over de wereldtitel. De eerste die daarbij zijn verantwoordelijkheid nam was … opnieuw Kylian Mbappé. En weer faalde hij niet. Zijn ploegmaats Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni zouden dat daarna wel doen waardoor de wereldtitel toch naar Argentinië ging.

“Wat gaan we doen? Het is de WK-finale!”

De toen nog steeds maar 23-jarige Kylian Mbappé bleek achteraf niet alleen in daad, maar ook in woord de echte leider te zijn van de Fransen. De zender TF1 deelde namelijk een fragment uit de documentaire Merci les Blues van tijdens de rust van de WK-finale in de Franse kleedkamer.

Daarin neemt Kylian Mbappé het woord en spreekt hij zijn ploegmaats aan in duidelijke woorden. “Wat gaan we doen? Gaan we terug het veld op om ons als idioten te laten bespelen? Of gaan we het veld op met meer intensiteit, gaan we duels aan en gaan we iets doen? Het is de WK-finale!”, begint hij zijn speech. “Zij hebben twee doelpunten gescoord, dus wij gaan ook twee doelpunten scoren. We kunnen nog terugkeren hé! Jongens, dit gebeurt maar om de vier jaar.”