Doelman Argentinië viert overwinning met … pop van Mbappé

Het WK in Qatar zit erop. Na de overwinning van het Argentijnse elftal barste zowel op het veld, in de tribune als in Argentinië een volksfeest los. Twee dagen na de grote finale kwamen de spelers ook meefeesten in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. En daar ging vooral Emiliano Martinez opnieuw met de aandacht lopen. Hij had namelijk een popje van Kylian Mbappé bij.

Argentinië heeft zondag zich zondag in het Lusail Iconic Stadium in Qatar tot wereldkampioen voetbal 2022 gekroond. Daarmee komt er een einde aan 36 jaar wachten op een nieuwe titel voor het Zuid-Amerikaanse voetbalgekke land. Die overwinning werd ook gevierd in Buenos Aires, waar de Argentijnse ploeg gisteren zelf ook aanwezig was. Dat zorgde voor indrukwekkende taferelen, maar ook voor één opvallend beeld van doelman Emiliano Martinez.

Emiliano Martinez

De 30-jarige doelman Emiliano Martinez (Aston Villa) is een van de fenomenen van het laatste WK voetbal in Qatar. Hoewel de doelman niet meteen als topper werd gezien, heeft hij zich tijdens het toernooi toch bewezen. Hij trok Argentinië door twee belangrijke penaltyreeksen (tegen Nederland en Frankrijk) en kon ook heel wat doelpunten voorkomen met mooie reddingen.

Maar dat gebeurde niet altijd op de meest sportieve manier. Tijdens de twee penaltyreeksen kwam hij meerdere keren van zijn lijn om de penaltytrapper af te leiden of om er een woordje tegen te zeggen. Hij trapte ook meerdere keren de bal verder weg dan nodig. Toch werd hij uiteindelijk verkozen tot beste doelman van het toernooi. Ook dat vierde hij op een typische Martinez-manier.

Pop van Mbappé

Ook tijdens de ereronde door Buenos Aires was Martinez zijn uitdagende zelve. In verschillende video’s is te zien hoe de doelman door de stad beweegt met een popje in de hand. Op die pop is een foto van Kylian Mbappé (23) geplakt, de grootste ster van het Franse team. Hij kon ondanks zijn vier doelpunten het team niet aan zijn tweede opeenvolgende titel helpen.

Zoals altijd kan het gebaar van Martinez zowel op liefde als haat rekenen. Velen vinden het gedrag van de doelman grappig, maar anderen storen er zich mateloos aan. “Hoezo mocht hij van Messi zo naast hem staan?”, klinkt het op Twitter. “Ik denk niet dat Frankrijk zo respectloos zou omgegaan zijn met hun tegenstander als ze waren gewonnen” en “Hij heeft wel vier keer tegen hem gescoord in één wedstrijd” zijn ook enkele van de reacties.

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...