PSG en Kylian Mbappé onder vuur na “arrogante” houding tegenover ecologisch reizen

Voetbalploeg Paris Saint-Germain uit de Franse hoofdstad ligt onder vuur. In een persconferentie werd aan manager Christophe Galtier en sterspeler Kylian Mbappé gevraagd of ze zouden overwegen om een trein te nemen naar uitwedstrijden. Daar reageerde het duo nogal lacherig op, waarna de verbijsterde reacties op sociale media volgden.

“Hebben jullie al kunnen nadenken over de aanbieding van de SNCF om jullie een TGV aan te bieden tijdens uitwedstrijden?”, klonk het bij een journalist tijdens de persconferentie van PSG op maandag. Die vraag kwam er nadat te zien was hoe de Franse kampioenenploeg afgelopen weekend een privéjet nam naar Nantes, wat met de trein slechts twee uur reizen was. Daarop hadden manager Christophe Galtier en speler Kylian Mbappé een nogal opvallend antwoord.

Privéjet

Het nieuwe voetbalseizoen is ondertussen al een dikke maand bezig. Dat betekent dat ook de Champions League terug begonnen is en om die reden hield PSG deze week een persconferentie. Maar toch ging niet alle aandacht naar de wedstrijd tussen PSG en Juventus. Enkele journalisten hadden het namelijk nog over de competitiewedstrijd tussen de Parijzenaars en Nantes.

Afgelopen weekend speelde PSG op de zesde speeldag in Ligue 1 tegen de ploeg Nantes. Daarvoor moest de ploeg zich natuurlijk naar de Zuid-Franse stad verplaatsen. Op een video van speler Marco Verratti was alvast te zien dat de ploeg die verplaatsing met een privéjet maakte. En dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Lacherig

Dat voorval zorgde bij de persconferentie dus voor enkele vliegtuig-gerelateerde vragen. Even geleden werd namelijk bekendgemaakt dat de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF bereid zou zijn om PSG een trein aan te bieden bij elke uitwedstrijd. “Hebben jullie al kunnen nadenken over de aanbieding van de SNCF om jullie een TGV aan te bieden tijdens uitwedstrijden?”, klonk het dus bij een journalist.

Toen de vraag viel, reageerden Galtier en Mbappé nogal onverschillig. Het duo keek elkaar aan en had daarna moeite met serieus blijven. “Om eerlijk te zijn, we hebben deze ochtend nog gesproken met de persoon die onze trips plant. We gaan proberen om de volgende trip met een jacht te maken”, klonk het bij coach Galtier. Die opmerking zorgde op sociale media alvast voor heel wat verontwaardiging. De meesten spreken over “rotverwende spelers” en “rijke mensen die de invloed van de opwarming van de aarde negeren.”

Bekijk hier enkele reacties:

Meer
Lees meer...