WK in Qatar: Dit is hoeveel Andries Noppert, de slechtst betaalde speler van het Nederlands elftal, verdient

Het WK in Qatar is ondertussen al toe aan zijn kwartfinales. Daarin neemt Nederland het zo meteen op tegen het Argentinië van Lionel Messi. Maar ook onze noorderburen hebben zo hun diamanten in de ploeg. Een van de grootste revelaties is zonder twijfel doelman Andries Noppert. Hij is ook meteen de slechtst betaalde voetballer in de ploeg.

Terwijl België sneuvelde in de groepsfase van het WK voetbal in Qatar, zitten onze noorderburen wel nog in het toernooi. Ze wonnen hun groep voor Senegal, Ecuador en Qatar en versloegen daarna in de achtste finale de Verenigde Staten. In de kwartfinale wacht Oranje een zware opdracht met het Argentinië van Lionel Messi.

Hoewel het wereldkampioenschap aanvankelijk niet zo leefde bij de Nederlandse voetbalfans begint de zogenaamde Oranjegekte stilaan wel toe te nemen. Dat komt grotendeels ook door het verhaal van doelman Andries Noppert, die van ‘verrassing in de ploeg’ uitgroeide tot revelatie en fan favorite.

Andries Noppert

Het verhaal van de 28-jarige Andries Noppert begint in 2014 bij NAC Breda. Na een avontuurtje bij het Italiaanse Foggia keerde hij in 2019 terug naar Nederland, waar hij bij FC Dordrecht terechtkwam. Maar bij al die ploegen kwam hij amper aan de bak.

In 2021 komt hij bij Go Ahead Eagles terecht, waar hij wel een succesvol seizoen kende. Uiteindelijk tekende hij eerder dit jaar bij sc Heerenveen. Daar zit hij ondertussen al aan 14 wedstrijden en daarin wist hij bondscoach Louis van Gaal te overtuigen.

Salaris

Noppert kwam naast Justin Bijlow (Feyenoord) en Remko Pasveer (Ajax) op de lijst terecht en trok dus eind november richting Qatar. Daar verraste van Gaal door hem in de eerste wedstrijd tegen Senegal al meteen op te stellen. Daarna verdween hij ook niet meer uit de line-up.

Vanavond speelt Noppert dus, na enkele dagen rust, tegen het Argentinië van Lionel Messi. En het opvallende is dat de doelman per jaar zo’n 5 keer minder verdient dan de Argentijnse voetballer per week. Volgens FeanOnline zou Noppert namelijk slechts 2.900 euro per week verdienen bij Heerenveen, terwijl Messi per week aan 788.462 euro komt. Dat meldt Manners.

Ook binnen het Nederlandse elftal verdient de doelman met zijn 150.800 euro per jaar het minst. Ploegmaats als Mathijs de Ligt (Bayern München, 16 miljoen euro per jaar), Virgil van Dijk (Liverpool, 13,4 miljoen euro per jaar) en Memphis Depay (FC Barcelona, 10,4 miljoen euro per jaar) verdienen dus minstens tien keer meer dan de doelman (via Capology).

Meer
Lees meer...