Apple TV+-documentaire ‘Messi Meets America’ krijgt eerste teaser en releasedatum

Apple TV+ pakt volgende week uit met een opvallende documentaire. In Messi Meets America zullen we de Argentijnse voetballer Lionel Messi volgen tijdens zijn overstap naar de Amerikaanse voetbalcompetitie. In juli tekende hij een contract bij Inter Miami CF en vertrok hij naar de Verenigde Staten. In de documentaire zullen we zien hoe hij zich aanpast aan zijn nieuwe club en zijn nieuwe woonplaats.

Apple TV+ heeft een eerste teaser gelost voor de zesdelige documentaire Messi Meets America over de Argentijnse topvoetballer Lionel Messi.

Messi Meets America

Zoals de titel al doet vermoeden zal Messi Meets America de Argentijnse voetballer volgen wanneer hij begint bij zijn nieuwe Amerikaanse ploeg Inter Miami CF. Van 2004 tot 2021 was Messi actief bij FC Barcelona. In 2021 maakte hij dan kort de overstap naar Paris Saint-Germain. Maar in 2023 zocht Messi opnieuw een nieuwe ploeg. Daarbij ging het lang tussen Al Hilal uit Saudi-Arabië en Inter Miami CF. Al Hilal had voor Messi een enorm lucratief voorstel waarbij hij zo’n 500 miljoen dollar per jaar zou verdienen. Inter Miami CF had minder geld in de aanbieding, maar had nog een andere troef achter de hand. In 2022 kocht Apple de rechten voor de Major League Soccer, de competitie waarin Messi nu actief is. De Argentijn zal daarbij een deel van de inkomsten krijgen van de nieuwe abonnees van de MLS Season Pass, het streamingabonnement van Apple TV+. Daarnaast kwam er ook een deal met Adidas.

Daardoor koos Messi dan toch voor Inter Miami CF, waar hij op 21 juli 2023 zijn eerste match speelde. Apple volgde de Argentijn tijdens zijn eerste dagen bij de club en dat zal nu te zien zijn in Messi Meets America. De zesdelige documentaire zal de speler volgen op het veld maar ook ernaast. Zo zullen er exclusieve interviews met Messi te vinden zijn in de documentaire, maar ook beelden van het dagelijkse leven van de Argentijn, waarbij hij zich probeert aan te passen aan het leven in Zuid-Florida.

Messi Meets America is vanaf woensdag 11 oktober te vinden op Apple TV+

Bekijk hier de eerste teaser voor Messi Meets America:

Messi Meets America is vanaf woensdag 11 oktober te vinden op Apple TV+.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+