‘Wham!’-documentaire staat nu op Netflix

De gloednieuwe documentaire WHAM! is nu beschikbaar op Netflix. Zoals de titel al doet vermoeden staat deze documentaire in het teken van het legendarische popduo Wham!, bestaande uit George Michael en Andrew Ridgeley. Zij scoorden in de jaren 80 hits met onder andere Wake Me Up Before You Go-GoClub Tropicana en Careless Whisperer.

Netflix heeft een nieuwe muziekdocumentaire op de wereld losgelaten. WHAM! gaat uiteraard over de gelijknamige Britse popgroep die in de jaren 80 heel wat hits scoorde. De documentaire maakt gebruik van het persoonlijke archief van de leden George Michael en Andrew Ridgeley, met beelden die nooit eerder getoond werden.

WHAM!

George Michael en Andrew Ridgeley leerden elkaar kennen op de schoolbanken. Waar ze eerst samen met een aantal andere schoolvrienden in een ska-band zaten. Nadat die band splitte gingen George en Andrew als duo verder onder de naam Wham!. In 1982, toen George en Andrew 19 jaar oud waren, verscheen de debuutplaat van Wham!. En die werd meteen een succes.

In de volgende jaren hadden ze heel wat succesvolle hits en werden ze wereldberoemd. In 1986 lieten George en Andrew weten dat ze zouden stoppen als Wham!. George wilde muziek maken voor een ouder publiek en dat was niet te combineren met zijn werk als Wham!. Hij liet wel weten dat de breuk amicaal was. Zo omschreef hij het zelfs als “de meest vriendschappelijke split in de popgeschiedenis”. Op 28 juni 1986 gaf Wham! een acht uur durend afscheidsconcert in het Wembley Stadium in Londen voor meer dan 72.000 fans.

Na dit concert stonden de twee leden van Wham! nog één keer samen op het podium. Dat gebeurde tijdens het optreden van George Michael op Rock in Rio in Brazilië in 1991. Op Kerstdag 2016 overleed George Michael op 53-jarige leeftijd aan een hart- en leverziekte.

Netflixdocumentaire

Hoewel Wham! maar vier jaar actief was, wordt de muziek van het duo tot op heden gespeeld op de radio en feestjes. Vooral hits als Wake Me Up Before You Go-GoClub TropicanaLast Christmas en Careless Whisperer staan bij de meeste mensen in het geheugen gegrift.

En nu is er dus een documentaire over het duo te bekijken op Netflix. Die bevat beelden uit het persoonlijke archief van George Michael en Andrew Ridgeley, net als nooit eerder getoonde interviews. Zo zullen de twee in hun eigen woorden het verhaal vertellen van hoe ze in vier jaar tijd uitgroeiden van doodgewone tienervrienden tot wereldsterren. Daarbij zullen uiteraard ook de moeilijkere thema’s aan bod komen zoals de geaardheid van George Michael en zijn latere beslissing om de groep te verlaten.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor WHAM!:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netlfix.

Meer
Lees meer...