‘WHAM!’: Netflix komt met documentaire over de iconische groep uit de eighties

Netflix komt binnenkort met een documentaire over Wham!. Het Brits popduo, bestaande uit George Michael en Andrew Ridgeley, was actief tijdens de jaren 80 en scoorde hits met Wake Me Up Before You Go-Go, Club Tropicana en Careless Whisperer. In de documentaire zullen nooit eerder vertoonde beelden getoond worden, net als interviews die nog niet uitgezonden werden.

Volgende maand pakt Netflix uit met een nieuwe muziekdocumentaire. WHAM! gaat uiteraard over de gelijknamige Britse popgroep die in de jaren 80 heel wat hits scoorde. De documentaire zal gebruikmaken van het persoonlijke archief van de leden George Michael en Andrew Ridgeley, met beelden die nooit eerder getoond werden.

WHAM!

George Michael en Andrew Ridgeley leerden elkaar kennen op middelbare school. Waar ze eerst samen met een aantal andere schoolvrienden in een ska-band zaten. Nadat die band splitte gingen George en Andrew als duo verder onder de naam Wham!. In 1982, toen George en Andrew 19 jaar oud waren, verscheen de debuutplaat van Wham!. En die werd meteen een succes.

In de volgende jaren hadden ze heel wat succesvolle hits en werden ze wereldberoemd. In 1986 lieten George en Andrew weten dat ze zouden stoppen als Wham!. George wilde muziek maken voor een ouder publiek en dat was niet te combineren met zijn werk als Wham!. Hij liet wel weten dat de breuk amicaal was. Zo omschreef hij het zelfs als “de meest vriendschappelijke split in de popgeschiedenis”. Op 28 juni 1986 gaf Wham! een acht uur durend afscheidsconcert in het Wembley Stadium in Londen voor meer dan 72.000 fans.

Na dit concert stonden de twee leden van Wham! nog één keer samen op het podium. Dat gebeurde tijdens het optreden van George Michael op Rock in Rio in Brazilië in 1991. Op Kerstdag 2016 overleed George Michael op 53-jarige leeftijd aan een hart- en leverziekte.

Netflixdocumentaire

Hoewel Wham! maar vier jaar actief was, wordt de muziek van het duo tot op heden gespeeld op de radio en feestjes. Vooral hits als Wake Me Up Before You Go-Go, Club Tropicana, Last Christmas en Careless Whisperer staan bij de meeste mensen in het geheugen gegrift.

En nu komt er dus een documentaire over het duo op Netflix. Die zal beelden tonen uit het persoonlijke archief van George Michael en Andrew Ridgeley, net als nooit eerder getoonde interviews. Zo zullen ze in hun eigen woorden hun verhaal vertellen van hoe ze in vier jaar tijd uitgroeiden van tienervrienden tot wereldsterren.

WHAM! verschijnt op woensdag 5 juli op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor WHAM!:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netlfix.

Meer
Lees meer...