‘Formula 1: Drive to Survive’: Zesde seizoen krijgt ultieme trailer vlak voor release

Goed nieuws voor Formule 1-fans. Vrijdag 23 februari verschijnt namelijk het nieuwe seizoen, het zesde al ondertussen, van Formula 1: Drive to Survive. De ultieme trailer toont wat we daarvan kunnen verwachten en ziet er alvast opnieuw heel veelbelovend uit.

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat van start op 2 maart in Bahrein, maar eerst kan je op Netflix nog eens terugblikken op het afgelopen seizoen. Vanaf vrijdag 23 februari kan je op de streamingdienst namelijk kijken naar Formule 1: Drive To Survive. Het gaat al over het zesde seizoen van de reeks.

De productie was opnieuw in handen van Box to Box, dat ondertussen voor Netflix ook al documentairereeksen maakte over tennis (Break Point), over wielrennen (Tour de France: Unchained), over golf (Full Swing) en over rugby (Six Nations: Full Contact).

Max Verstappen

Op het eerst gezicht was het afgelopen seizoen in de Formule 1 misschien wat saai. Drievoudig wereldkampioen Max Verstappendie eindelijk opnieuw meewerkt aan Drive to Survive – won namelijk 19 van de 22 races en was dus dominanter dan ooit tevoren. Maar achter zijn dominante leiderspositie was er meer dan genoeg intrige.

Zo won Mercedes, na jarenlange dominatie, geen enkele wedstrijd en was Lewis Hamilton veroordeeld tot een bijrol. Na een veelbelovend begin van 2022 slaagde ook Ferrari er in niet om dichter bij Red Bull te komen. Zij kenden daarentegen een achteruitgang en grepen zelfs naast de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

Ook bij de nog kleinere ploegen was er heel wat drama. Zo schoon AlphaTauri de Nederlander Nyck de Vries, die jarenlang had gewacht op een kans in de Formule 1, al na tien races opzij. In zijn plaats kwam eerst Liam Lawson en later fan favorite Daniel Ricciardo. Bij Haas, van de ondertussen vervangen Günther Steiner, ging het dan weer van kwaad naar erger.

Bekijk de trailer van Formula 1: Drive to Survive hier:

Formula 1: Drive to Survive seizoen 6 is vanaf 23 februari te zien op Netflix. Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...