‘Knokke Off’ is ook op televisie én in Nederland een groot succes

De jongerenreeks Knokke Off is aan het scoren. Na de release op VRT MAX een tijdje geleden, is het ook op Netflix in Nederland een groot succes. Sinds enkele weken is de reeks ook wekelijks op VRT 1 te zien en ook daar valt Knokke Off in de smaak.

Vlaanderen is een nieuwe topreeks rijker. Althans, als we de kijkcijfers van de serie Knokke Off mogen geloven. In juni maakt VRT bekend dat de reeks al meer dan een miljoen starts kende op VRT MAX, wat ongetwijfeld de weken nadien enkel nog is toegenomen. Ook op televisie is de reeks nu een groot succes.

Knokke Off

De reeks Knokke Off vertelt het verhaal van enkele jonge twintigers tijdens hun zomer in Knokke. het verhaal begint bij Alexander (Willem De Schryver), zijn vriendin Louise (Pommelien Thijs) en hun steenrijke families. Zij leven zich volledig uit in de dure drank en feestjes, terwijl ze beiden lijken te worstelen met hun mentale gezondheid, hun dromen en hun families.

Alexander wil graag een eigen dancing uit de grond stampen, maar wanneer hij de investeerders van zijn vader (Geert Van Rampelberg) wil inroepen, komt het tot een grote clash tussen vader en zoon. Daardoor crasht Alexander volledig en richt hij zich op revanche.

Daarnaast maken we ook kennis met Daan (Eliyha Altena) en zijn moeder (Anna Drijver). Zij brengen hun zomer door in Cadzand, waarna Daan al snel in contact komt met de rijkeluiskinderen uit Knokke. Wanneer ze vrienden worden, komt Daan te weten dat zijn moeder met minder puike dingen bezig is.

Succes

Nadat de reeks al een groot succes werd op VRT MAX, raakte bekend dat Knokke Off in augustus ook elke donderdag op VRT 1 te zien zou zijn. Daar is de serie nu al toe aan zijn vijfde en zesde aflevering. En hoewel je zou denken dat er minder naar televisie wordt gekeken tijdens de zomer, is de reeks ook daar populair.

In de eerste week van augustus werden de eerste twee afleveringen getoond en die konden al rekenen op een half miljoen kijkers. Nadien waren er ook nog ongeveer 400.000 mensen die uitgesteld keken. Dat meldt HLN. Samengeteld komt dat dus op ongeveer 900.000 kijkers, wat enorm veel is voor een reeks die eigenlijk al volledig online beschikbaar is.

Ook in Nederland is Knokke Off ondertussen een hype. Daar is de reeks te zien op Netflix en is het op TikTok en Instagram een vaak genoemde kijktip.

Meer
Lees meer...