Nieuwe serie ‘Knokke Off’ overtuigt jong en oud en haalt hoge kijkcijfers op VRT MAX

Sinds enkele weken is de serie Knokke Off wekelijks te bekijken op VRT MAX. De serie volgt de zomer van enkele rijkeluiskinderen in de badstad Knokke én die loopt niet volledig als verwacht. De kijkcijfers stellen alvast niet teleur, want vandaag maakte de VRT bekend dat het ondertussen al meer dan een miljoen keer werd aangeklikt.

Vlaanderen is een nieuwe topreeks rijker. Althans, als we de kijkcijfers van de serie Knokke Off mogen geloven. Die reeks, die op dit moment enkel op VRT MAX te zien is, kent namelijk al meer dan een miljoen starts. Op dit moment verschijnt er elke vrijdag nog een nieuwe aflevering.

Knokke Off

De reeks Knokke Off vertelt het verhaal van enkele jonge twintigers tijdens hun zomer in Knokke. het verhaal begint bij Alexander (Willem De Schryver), zijn vriendin Louise (Pommelien Thijs) en hun steenrijke families. Zij leven zich volledig uit in de dure drank en feestjes, terwijl ze beiden lijken te worstelen met hun mentale gezondheid, hun dromen en hun families.

Alexander wil graag een eigen dancing uit de grond stampen, maar wanneer hij de investeerders van zijn vader (Geert Van Rampelberg) wil inroepen, komt het tot een grote clash tussen vader en zoon. Daardoor crasht Alexander volledig en richt hij zich op revanche.

Daarnaast maken we ook kennis met Daan (Eliyha Altena) en zijn moeder (Anna Drijver). Zij brengen hun zomer door in Cadzand, waarna Daan al snel in contact komt met de rijkeluiskinderen uit Knokke. Wanneer ze vrienden worden, komt Daan te weten dat zijn moeder met minder puike dingen bezig is.

Succes

Op dit moment zijn er nog maar vijf van de tien afleveringen beschikbaar. De eerste week verschenen er drie afleveringen en nadien telkens één per week op vrijdag. Vandaag maakt VRT bekend dat de reeks al 1.221.383 keer werd aangeklikt. Daarbij is 30 procent van de kijkers jonger dan 25 jaar en 50 procent jonger dan 35 jaar. De reeks lijkt dus vooral aan te slaan bij een jonger publiek.

Bekijk de trailer van Knokke Off hier:

Knokke Off verschijnt elke vrijdag op VRT MAX.

Meer
Lees meer...