Netflix kondigt nieuwe Nederlandse (en Belgische) films en series aan voor 2021 en 2022

Netflix investeert al enkele jaren in lokale content. Enerzijds omdat ze zien dat lokale titels goed aanslaan, anderzijds omdat de streamingdienst er wettelijk toe verplicht is. 30% van het aanbod van Netflix moet Europees zijn en ieder jaar moeten ze 2% van hun omzet in Vlaanderen investeren in Vlaamse content. Voor 2021 werden al een aantal nieuwe Nederlandse (en Belgische, maar toch vooral Nederlandse) titels aangekondigd.

Zo werd eind vorig jaar al Zonder Jas Naar Buiten aangekondigd, een documentaire over de Nederlandse rapper Snelle die ook in Vlaanderen al enkele hits heeft gescoord.

Een beeld uit ‘Snelle: Zonder Jas Naar Buiten’.

Nog meer rappers in Forever Rich, een Nederlandse Netflix Original film over Richie, een rapper die op het punt van zijn doorbraak in Nederland staat wanneer hij vlak voor een belangrijk optreden overvallen wordt door een groep bewapende tieners. Wanneer die beelden viraal gaan, moet Richie beginnen nadenken hoe hij zijn imago kan herstellen.

Een beeld uit ‘Just Say Yes’

Ook Just Say Yes en Ferry werden aangekondigd, twee Netflix Original speelfilms. In Just Say Yes speelt Yolanthe Cabau de rol van Lotte. Lotte droomt haar hele leven al van haar ideale bruiloft, maar haar droom spat uiteen als haar aanstaande de trouwerij onverwacht afblaast. De film is deze lente te zien op Netflix.

Buladó komt ook naar Netflix en dat is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Hierin staat de elfjarige Kenza centraal, die met haar vader en opa op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao woont. De nuchtere mentaliteit van haar vader Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en Kenza stelt zich langzaam open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Al op 5 maart op Netflix Nederland te zien en vanaf 1 april ook in België.

En dan is er ook nog Ferry, de spin-off van de succesreeks Undercover. Die film zal draaien rond de jonge jaren van de drugskoning uit de ons welbekende reeks. Het betreft dus een prequel en er wordt ons spanning, verrassende plotwendingen, emotie en humor belooft én een wereldwijde releasedatum die nog binnen het jaar 2021 zal vallen.

Er is nog meer Undercover-achtig nieuws, want Anna Drijver en Elise Schaap – twee Nederlandse actrices die we kennen uit Undercover – werken ook aan een eigen comedyserie voor Netflix. Het script is geschreven door Anna Drijver en zal draaien rond Michelle (Elise Schaap) en haar obsessie om influencer te worden. Ze raakt verslaafd aan de online erkenning en gaat daarvoor steeds verder. De reeks wordt verwacht in 2022.

Dat er een tweede seizoen zou komen van Into The Night was ook al bekend, de productie van dat tweede seizoen is recentelijk afgerond. Aan het einde van het eerste seizoen hadden de passagiers van Flight 21 onderdak gevonden in een oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije, weg van de zon. Helaas is dat maar van korte duur wanneer door een ongeluk een groot deel van hun voedselvoorraad wordt vernietigd en hun leven weer onzeker is. Showrunner en schrijver Jason George vertelt over wat we kunnen verwachten.

Meer
Lees meer...