Belgische Netflixreeks ‘Into The Night’ krijgt een tweede seizoen

Patriottistische Netflix-kijkers: deze is voor jullie! De Belgische reeks Into The Night is door de streamingdienst verlengd. Het is nog niet duidelijk wanneer het tweede seizoen zou uitkomen, maar we weten nu zeker dat het er komt.

Into The Night was de eerste reeks van Belgische bodem die specifiek gemaakt werd door Netflix. Eerder waren er al reeksen als Code 37, De 12 en Tabula Rasa beschikbaar op de streamingdienst, maar die reeksen werden eerst in ons land uitgezonden waarna Netflix de rechten opkocht.

Into The Night

Op 1 mei 2020 verscheen de eerste Belgische Netflix Original online. In Into The Night spelen heel wat internationale acteurs mee. Daardoor is de voertaal Frans, maar wordt er ook Engels en zelfs een beetje Nederlands gesproken.

In de reeks is de zon plots dodelijk geworden. Van zodra de zon opkomt, sterven mensen op slag. De passagiers van BE Airways-vlucht 21 hebben de laatste kans om te overleven. Door richting het Westen te blijven vliegen, kunnen ze het daglicht vermijden. Maar dan moeten ze natuurlijk wel blijven vliegen en nooit stoppen. De reis gaat van luchthaven naar luchthaven om bij te tanken, maar hoe lang kunnen ze de reis verderzetten voor ze ingehaald worden door de zon?

Seizoen 2

De reeks werd meteen een succes en daarom krijgen de makers nu al, amper twee maanden nadat het eerste seizoen uitkwam al groen licht voor een vervolg. De cast maakte het nieuws zelf bekend in een filmpje dat gedeeld werd op YouTube.

De makers zijn alvast enthousiast. “De wereldwijde, enthousiaste reacties op Into the Night hebben ons aangenaam verrast”, zo vertelt maker en schrijver Jason George. “Het was geweldig om te zien hoe fans van over de hele wereld zich verbonden voelden met de multinationale passagiers en bemanning van BE Airways-vlucht 21. We zijn verheugd om hun reis voort te zetten”, besluit hij in ware Into The Night-stijl.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...