Suikerrock kondigt eerste namen aan

De festivals beginnen hun line-up bekend te maken. En zo ook Suikerrock. De eerste namen voor de openingsdag zijn Bazart, Goldband (NL), Merol (NL) en Sophie Straat (NL).

De 35ste editie van Suikerrock belooft een ware klepper te worden als we naar de eerste namen kijken. Het ‘zoetste’ festival van het land gaat van start op vrijdag 4 augustus. Dat met enkele gevestigde namen uit de Nederlandstalige pop.

35ste editie van Suikerrock

Door de coronapandemie kon het Tiense festival twee keer niet doorgaan. Ook door problemen met het stadsbestuur was het voorbestaan van Suikerrock niet gegarandeerd. In 2021 was er een alternatief met ‘The Factory of Sweetness’. Meteen werd de nieuwe locatie voor Suikerrock uitgetest en goedgekeurd. Het zal dus de tweede keer zijn, na 2022, dat Suikerrock niet meer plaatsvindt op de Tiense Grote Markt. De nieuwe locatie is het Bietenplein aan de achterkant van de Tiense Suikerraffinaderij.

Bron: Suikerrock Tienen vzw

Ook zal Suikerrock voor de eerste keer niet meer plaatsvinden in het wisselweekend van juli en augustus. Het schuift een week naar achter, namelijk van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus.

De locatie en de datum zijn misschien veranderd, maar het recept blijft behouden. Zo zal er opnieuw een mainstage zijn met nationale en internationale top acts. Naast de mainstage zal er ook weer een DJ Stage en een Acoustic Stage zijn. Een breed aanbod dus. En niet te vergeten: een reuzenrad van maar liefst 32 meter hoog.

De eerste namen

Suikerrock laat er geen gras over groeien. De eerste namen zijn niet de minste. De Belgische groep Bazart schuimt al enkele jaren alle festivals van België af. En nu zal het na 2019 weer op Suikerrock staan. Ook Goldband is van de partij. De drie stukadoors zijn vorige zomer absoluut doorgebroken in België met optredens op Rock Werchter, Pukkelpop en recent nog de Warmste Week.

Voor Merol is het de eerste keer op Suikerrock. Zij is bekend geworden in 2018 met LEKKER MET DE MEIDEN en is sindsdien niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Ook Sophie Straat komt op vrijdag. Zij scoorde vorig jaar een hit met Goldband, genaamd Tweede Kamer. Aan haar om de Belgische harten te veroveren.

Opgelet: de voorverkoop voor vrijdag 4 augustus start op zaterdag 4 maart 2023 om 8 uur via de Suikerrock ticketshop. Combitickets zijn reeds beschikbaar.

Meer
Lees meer...