‘Survival of the Thickest’ krijgt een tweede seizoen

Netflix heeft bevestigd dat er een tweede seizoen komt van Survival of the Thickest. De reeks werd gemaakt door comediènne Michelle Buteau, die ook de hoofdrol speelt in de reeks als Mavis Beaumont.

Afgelopen zomer verscheen het eerste seizoen van de komische serie Survival of the Thickest op Netflix. De reeks werd zowel bij kijkers als critici positief ontvangen met een score van 85 procent bij de critici op Rotten Tomatoes en 89 procent bij het publiek. Daardoor komt het niet helemaal als een verrassing dat Netflix een tweede seizoen van de reeks besteld heeft.

Survival of the Thickest

In Survival of the Thickest volgen we Mavis Beaumont (Michelle Buteau). Zij wordt in de korte inhoud omschreven als “zwart, plus-size en net single (niet haar eigen keuze)”. In de officiële trailer kregen we al te zien dat Mavis gedumpt wordt door haar vriend met wie ze vijf jaar samen was. Daarna probeert ze zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze vindt een nieuwe job als stylist van de glamoureuze Natasha (Garcelle Beauvais) en is vastberaden om haar leven te verbeteren. Daarbij wordt ze geholpen door “haar gekozen familie, body positivity, een schattige v-nek en wat lipgloss”.

Trouwe Netflixkijkers kunnen hoofdrolspeelster Michelle Buteau al kennen. Zij is al enkele jaren de stem van The Circle en is ook telkens te zien in de reünie op het einde van het seizoen. Survival of the Thickest is gebaseerd op haar persoonlijke memoire en werd door haarzelf in samenwerking met Danielle Sanchez-Witzel (New Girl) herwerkt tot de serie. Naast Michelle Buteau verschenen ook Tone Bell (Drink Masters), Tasha Smith (Why Did I Get Married?) en Christine Horne (Remedy) in de reeks, maar met dragqueen Peppermint én vast jurylid Michelle Visage waren er ook twee bekende gezichten uit RuPaul’s Drag Race te zien in het eerste seizoen van Survival of the Thickest.

Tweede seizoen

Michelle Buteau kondigde het tweede seizoen van Survival of the Thickest zelf aan in een interview met NBC’s Today. Daarnaast kondigde ze ook haar tweede comedyspecial voor Netflix aan. Haar eerste special, Michelle Buteau: Welcome to Buteaupia, verscheen in 2020 op de streamingdienst.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Survival of the Thickest:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...