‘Sweet Home’ seizoen 2 krijgt releasedatum en eerste teaser

De Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home keert binnenkort terug voor een tweede seizoen op Netflix. De streamingdienst heeft nu de releasedatum voor dat seizoen vrijgegeven, samen met een eerste teaser.

Eind 2020, ondertussen bijna 3 jaar geleden, verscheen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home op Netflix. In de reeks volgen we Cha Hyun-su die in een monsterapocalyps terechtkomt.

Sweet Home

Sweet Home volgt de jonge Cha Hyun-su (Song Kang) die na een familiedrama depressief en zelfs suïcidaal zijn huis verlaat en alleen gaat wonen in een appartement. Maar al snel wordt hij daar belaagd door monsters. Hyun-soo en de andere mensen in het appartementsgebouw zitten vast, want de monsters komen van alle kanten. Samen proberen ze zich zo lang mogelijk te beschermen.

De reeks was de eerste Zuid-Koreaanse serie die het tot de top 10 van de Verenigde Staten schopte en haalde daar uiteindelijk de derde plaats. Uiteindelijk haalde het de top 10 in meer dan 70 landen en werd het in totaal door meer dan 22 miljoen huishoudens bekeken. Hoewel de reeks dus wel een succes was, duurde het bijna twee jaar tot het nieuws kwam dat er een tweede (en ook een derde) seizoen zou volgen. En dat tweede seizoen heeft nu een releasedatum gekregen.

Sweet Home seizoen 2

Netflix heeft de eerste teaser voor Sweet Home 2 gelost en daarin krijgen we te zien hoe Hyun-su bebloed wordt meegenomen in een kooi en later gebruikt wordt voor experimenten. In de korte inhoud onder de teaser komen we te weten dat de monsters zich nu over de hele wereld bevinden en daarbij zou Hyun-su dus de sleutel kunnen zijn om de wereld te redden.

Heel wat personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren. Zo zijn Song Kang (Love Alarm, Nevertheless), Lee Jin-wook (The Beauty Inside, Bulgasal: Immortal Souls), Lee Si-young (Zombieverse, Boys Over Flowers), Go Min-si (Love Alarm, Jirisan) en Park Gyu-young (It’s Okay to Not Be Okay, Celebrity) opnieuw te zien in het tweede seizoen van Sweet Home. Zij krijgen het gezelschap van onder andere Yu Oh-seong (The Spy, Friend), Oh Jung-se (When The Camellia Blooms, It’s Okay to Not Be Okay), Kim Mu-yeol (Ballerina, Juvenile Justice), Jung Jin-young (My First First Love, Love in the Moonlight) en Kim Shin-rok (Moving, Burning).

Toen Netflix bevestigde dat er een tweede seizoen van Sweet Home zou komen, werd ook al meteen het derde aangekondigd. Dus het komende seizoen zal zeker nog niet het laatste zijn.

Bekijk hier de eerste teaser voor het tweede seizoen van Sweet Home:

Het tweede seizoen van Sweet Home verschijnt op vrijdag 1 december op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...