Superheldenreeks ‘Moving’ is de succesvolste Zuid-Koreaanse serie ooit op Disney+

De gloednieuwe superheldenreeks Moving mag zich de populairste Zuid-Koreaanse serie ooit noemen op Disney+. De eerste zeven afleveringen van de reeks verschenen op woensdag 9 augustus op Disney+ en elke woensdag komen daar twee afleveringen bij. Op dit moment is de reeks zo net over halfweg, dus zullen er waarschijnlijk nog heel wat kijkuren bij komen in de komende weken.

In de afgelopen jaren had Netflix al meermaals een internationale hit te pakken met een Zuid-Koreaanse titel. Denk zo maar aan Squid Game, Physical: 100 of recent Mask Girl. Maar ook Disney+ zet in op Zuid-Koreaanse content en daar plukt het nu de vruchten van. Want de nieuwste Zuid-Koreaanse superheldenreeks Moving is de populairste Zuid-Koreaanse titel ooit op Disney+.

Moving

Moving is de verfilming van de gelijknamige webtoon van Kang Full uit 2015. De reeks volgt drie jongeren, Kim Bong-seok (Lee Jung-ha), Jang Hee-soo (Go Youn-jung) en Lee Kang-hoon (Kim Do-hoon), die op het eerste zicht doodnormaal lijken. Maar eigenlijk dragen ze een groot geheim met zich mee. Elk hebben ze een superkracht die een bepaalde fysieke limitatie overschrijdt. Het gaat daarbij om de beperkingen op basis van snelheid, zwaartekracht en pijn. Maar omdat hun ouders (die zelf geheim agent zijn) bang zijn dat mensen hun krachten willen misbruiken, moeten ze proberen om deze krachten verborgen te houden.

De reeks werd geregisseerd door Park In-je, die ook verantwoordelijk was voor het tweede seizoen van Kingdom. De rollen van de drie tieners worden gespeeld door Lee Jung-ha (Run On), Go Youn-jung (Sweet Home) en Kim Do-hoon (The Law Café). Ryu Seung-ryong (Extreme Job), Han Hyo-joo (The Beauty Inside), Zo In-sung (Escape From Mogadishu), Cha Tae-hyun (Along with the Gods: The Two Worlds), Ryoo Seung-bum (The Berlin File) en Kim Sung-kyun (Divorce Attorney Shin) spelen hun ouders.

Op dit moment staan de eerste 11 afleveringen van Moving op Disney+. Elke woensdag komen daar twee nieuwe afleveringen bij. Op woensdag 20 september verschijnen de drie laatste afleveringen. In totaal zal de reeks zo 20 afleveringen tellen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Moving:

Meer
Lees meer...