Zuid-Koreaanse realityreeks ‘Physical: 100’ krijgt een tweede seizoen op Netflix

Goed nieuws voor de fans van de Zuid-Koreaanse realityreeks Physical: 100, want Netflix heeft bevestigd dat er een tweede seizoen zal komen. In Physical: 100 nemen 100 spierbundels (m/v/x) het tegen elkaar op in verschillende fysieke proeven. In elke ronde vallen er enkele deelnemers af, tot er maar één winnaar overblijft op het einde.

Begin dit jaar had Netflix opnieuw een hit te pakken met een Zuid-Koreaanse reeks. Bijna anderhalf jaar na het gigantische succes van Squid Game, pakte Netflix uit met Physical: 100. De realityreeks, die vaak vergeleken werd met de fictiereeks Squid Game, werd een succes voor de streamingdienst en werd in z’n derde en vierde week zelfs de populairste niet-Engelstalige reeks wereldwijd. En dat succes krijgt nu dus een vervolg.

Physical: 100

De eerste twee afleveringen van Physical: 100 verschenen op dinsdag 24 januari op Netflix. In de daaropvolgende weken verschenen er telkens twee nieuwe afleveringen, met op dinsdag 21 februari de finale. Doorheen de weken werd de reeks steeds populairder. In Physical: 100 stonden 100 spierbundels aan de startlijn. Het ging daarbij om 77 mannen en 23 vrouwen. Deze waren afkomstig uit uiteenlopende velden. Het ging zo om verschillende olympische medaillewinnaars, maar ook brandweermannen, landbouwers, dansers, stuntmensen, muzikanten en militairen.

Zij moesten het in verschillende rondes tegen elkaar opnemen. In de eerste ronde moesten ze zo lang mogelijk aan een lat blijven hangen. Wie het langst bleef hangen, kreeg de eerste keuze in de tweede ronde. Daarin moest iedereen het één op één opnemen tegen een andere deelnemer in een spel om een grote bal te veroveren. Wie op het einde van de speeltijd van 3 minuten de bal in zijn of haar bezit had, was de winnaar van de wedstrijd.

Vanaf de derde ronde verliepen de proeven in teams. Tot de laatste twee rondes waarin iedereen het opnieuw individueel tegen elkaar moest opnemen. Uiteindelijk werd crossfitter Woo Jin-yong de winnaar na een slopende finale tegen wielrenner Jung Hae-min.

Controverse

Nadat de laatste aflevering verschenen was, liet Jung Hae-min weten dat hij niet blij was met hoe de finale in beeld werd gebracht. Hij liet weten dat de laatste proef meermaals moest worden stopgelegd, wat mee bijdroeg aan zijn verlies. De wielrenner liet weten dat hij niet uit was op een rematch of uitgeroepen wilde worden als winnaar, maar hij had gehoopt dat de finale getoond werd zoals deze gebeurde.

Hoewel het eerste seizoen eindigde met de boodschap dat “de zoektocht naar de persoon met de beste fysiek verder zal gaan“, werd een tweede seizoen van Physical: 100 – mogelijk door de controverse rond de finale – nog niet meteen aangekondigd. Maar dat doet Netflix nu dus wel. Het is nog niet geweten wanneer het tweede seizoen zal verschijnen of wie erin te zien zal zijn.

Bekijk hier de aankondiging van het tweede seizoen van Physical: 100:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...