Taylor Swift heeft nu haar eigen versie van ‘Heardle’

Leuk nieuws voor de fans van Taylor Swift. Er bestaat namelijk een versie van het spelletje Heardle dat volledig over de Amerikaanse zangeres gaat. Vanaf nu kan je dus elke dag een lied uit haar uitgebreide discografie raden. Eerder kwam er ook al een specifieke Heardle-versie van BTS.

De hype rond het spel Wordle begon eerder dit jaar en is nog steeds niet afgelopen. Al zien we steeds minder gekleurde vakjes op Twitter, toch zijn heel wat mensen nog steeds fanatiek met het spel bezig. Naast Wordle, waar je elke dag een woord moet raden, is er ook Heardle. Daarbij is de opzet hetzelfde, maar moet je een lied raden aan de hand van een aantal seconden muziek. Naast de algemene Heardle is er nu dus ook een versie die enkel de muziek van Taylor Swift bevat.

Heardle

Alles begon met het spelletje Wordle. Daarin kreeg je als speler zes pogingen om een woord van vijf letters te raden. Per poging kreeg je dan te zien welke letter al op de juiste plek stond, welke letter er totaal niet in voorkwam en welke letter er wel in voorkwam maar op een andere plek. Elke dag was het woord voor iedere speler over de hele wereld hetzelfde. Omdat het spel zo populair werd, is het ondertussen zelfs overgenomen door de New York Times.

Terwijl je in Wordle elke dag een woord moest raden, kan je bij Heardle elke dag een lied raden. Daarbij krijg je per poging een iets langer stuk van het lied te horen. Ook dat spel werd al snel een succes. Dat zorgde ervoor dat een aantal genres en artiesten ook hun eigen versie van Heardle kregen. De allereerste specifieke versies waren die rond K-Pop en de groep BTS. Maar deze week zijn daar weer drie nieuwe spelen bijgekomen.

Naast Muse en Paramore heeft ook zangeres Taylor Swift nu haar eigen Taylor Swift Heardle. Die versie is gemaakt door een fan en kan vanaf nu elke dag worden gespeeld op taylor-swift-heardle.glitch.me. De maker van het spel kiest dan iedere keer een lied uit een van Taylors negen albums, dat de fans dan moeten raden.

Meer
Lees meer...