Taylor Swift lijkt nummer op te dragen aan overleden fan en past tekst licht aan

Dit weekend overleed een fan van Taylor Swift tijdens haar concert in Rio de Janeiro in Brazilië. Het optreden vond daar plaats in een verschroeiende hitte waarbij de temperatuur opliep tot wel 59 graden Celsius. De 23-jarige Ana Clara Benevides Machado bezweek onder de hitte, waardoor Taylor Swift haar volgende concert in Rio de Janeiro uitstelde. Zondagavond stond ze wel opnieuw op het podium en daarbij leek ze een eerbetoon te brengen aan Ana.

Het was een bewogen weekend voor Taylor Swift. De Amerikaanse zangeres is momenteel bezig aan de Zuid-Amerikaanse tak van haar ‘The Eras Tour‘. Die bracht haar dit weekend naar het Nilton Santos Olympic Stadium in Rio de Janeiro in Brazilië, waar inwoners nu al enkele weken kreunen onder een hittegolf. Maar het concert waar fans al maandenlang naar uitkeken, eindigde in mineur.

Overleden fan

Kort na het concert van vrijdag in Rio de Janeiro raakte het nieuws bekend dat een fan van Taylor Swift overleden was. De 23-jarige Ana Clara Benevides Machado werd tijdens Cruel Summer, het tweede nummer van de set, onwel. Ana werd aanvankelijk geholpen door de aanwezige hulpverleners, maar werd al snel overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze overleed. De temperatuur liep op de dag van het concert op tot 39,1 graden Celsius, maar in het stadium was de gevoelstemperatuur door de drukte en luchtvochtigheid nog een stuk hoger. Het ging daarbij om temperaturen tot maar liefst 59 graden Celsius. Daarnaast mochten fans geen eigen flesjes water meenemen in het stadium. Het was de eerste keer dat Ana het vliegtuig nam en ze deed dat nu om van haar woonplaats in Centraal-Brazilië naar Rio te reizen om haar idool live aan het werk te zien.

Taylor Swift reageerde op het tragische overlijden van Ana via Instagram. “Ik kan niet geloven dat ik deze woorden moet schrijven, maar het is met een gebroken hart dat ik moet laten weten dat we een fan verloren zijn. Ik kan niet vertellen hoe kapot ik ben van dit nieuws. Er is maar heel weinig informatie, maar ik weet dat ze enorm mooi was en veel te jong.”

Kort daarna liet Taylor ook weten dat het concert van zaterdag uitgesteld werd. “De veiligheid en gezondheid van mijn fans, de mensen die met me optreden en de crew komen altijd op de eerste plaats.”

Nummer opgedragen aan Ana

Zondagavond was het wel tijd voor het tweede concert van Taylor Swift in Rio de Janeiro. Daarbij mochten fans nu wél hun eigen water meenemen in het stadium en was er ook meer gratis water aanwezig in het stadium. Net zoals altijd bracht Taylor Swift twee surprise songs en een van de twee was volgens fans een eerbetoon aan Ana.

Taylor Swift bracht namelijk het emotionele nummer Bigger Than The Whole Sky voor de eerste keer live. De zangeres bracht het nummer aan de piano, waarbij ze zelf zichtbaar geëmotioneerd was. Het nummer begint met de woorden: “No words appear before me in the aftermath, Salt streams out my eyes and into my ears“. In het refrein zingt Taylor: “Goodbye, goodbye, goodbye, You were bigger than the whole sky, You were more than just a short time“. Daarin zien velen een afscheid van Ana.

Fans merkten ook op dat Taylor Swift een lyric in het nummer veranderde. In plaats van “Every single thing to come has turned into ashes“, zong ze “Every single thing I touch has turned into ashes“. Dit kan een fout zijn aangezien eerder in het nummer de zin “Every single thing I touch becomes sick with sadness” zit, maar volgens heel wat fans zou Taylor hiermee verwijzen naar het tragische overlijden van Ana en haar “medeplichtigheid”. Zo reageren fans op X, het voormalige Twitter, met: “Ze moet zo’n immense verantwoordelijkheid voelen” en “Taylor, het is niet jouw schuld”.

Bekijk hier het optreden van Taylor Swift:

Meer
Lees meer...