Nostalgie: ‘Te Land, Ter Zee en in de Lucht’ keert deze zomer terug naar de Nederlandse televisie

Een van de meest iconische Nederlandstalige programma’s keert deze zomer terug. Het gaat om Te Land, Ter Zee en in de Lucht waarvan de opnames op dit moment plaatsvinden in pretpark Efteling. Het nieuwe seizoen zal te zien zijn op Nederlandse zender RTL 4 en via Videoland.

Een zelfgemaakte zeepkist, een duikboot, een gebalanceerde kar … alles passeerde de revue in het bekende programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht. In Nederland ging het programma in 1973 al van start, waarna het tot 2010 een groot succes bleef. Ook in Vlaanderen was het programma ooit te zien.

Daarna verdween de wedstrijd van de tv, maar daar komt nu verandering in. Na 14 jaar is Te Land, Ter Zee en in de Lucht namelijk terug. In de zomer verschijnt er een nieuw seizoen met als presentators Gerard Joling en Ruben Nicolai.

Te Land, Ter Zee en in de Lucht

De opzet van het programma is simpel: maak je eigen vervoersmiddel en probeer daarmee de gekste stunts tot een goed einde te brengen. Doorheen de jaren zijn er al heel wat verschillende thema’s de revue gepasseerd.

Zo waren Duw ‘m d’r af, waarbij de voertuigen werkten op rolaandrijving en daarbij een scherpe bocht moesten overleven, en Snel naar de Bel, waarbij je vanop een helling zo snel mogelijk naar beneden moest raken om daarna op het water een bel aan te tikken, de meest bekende thema’s. Ook Tobbedansen was een iconisch onderdeel. Daarbij vertrekken de boten op een helling die is ingesmeerd met bruine zeep, waarna het de bedoeling is dat de boot ook over het water raast om een bel te raken.

Nieuwe versie

Ondertussen zijn we bijna 15 jaar na de laatste aflevering en besliste RTL om het programma nieuw leven in te blazen. Vanaf augustus zal er namelijk een nieuw seizoen te zien zijn op RTL 4 en Videoland. De opnames van dat seizoen zijn ondertussen druk aan de gang in de Efteling.

Welke onderdelen precies allemaal aan bod zullen komen in het nieuwe seizoen, is nog niet bekend. Al spreken bezoekers wel al van het Tobbedansen.

Meer
Lees meer...