The 1975 rekruteert Greta Thunberg voor dit nieuw lied

The 1975, één van de heetste bands van het moment, gaat met Greta Thunberg in zee voor een nieuw nummer. Het gaat om een instrumentale track waarop de 16-jarige klimaatactiviste een monoloog voert over de klimaatcrisis. Bovendien is ‘Notes on a Conditional Form’, de volgende The 1975-plaat, zwaar beïnvloed door het werk van Thunberg.

The 1975, de nieuwe song van de gelijknamige band, is een minimalistische pianotrack waarop Greta Thunberg – in haar typische bedeesde maar vastberaden stijl – een aangrijpende speech geeft over “de klimatologische en ecologische crisis”.

The 1975 met Greta Thunberg:

Waarschuwingen van Thunberg

De 16-jarige Zweedse wijst erop dat we de klimaatcrisis onder ogen moeten komen: “We moeten accepteren dat we de situatie niet onder controle hebben en dat we er nog niet alle oplossingen voor hebben.”

Thunberg benadrukt ook dat de wereld er minder fraai uit zal zien als we geen actie ondernemen: “Alleen maar je best doen, is niet langer genoeg. Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Het is tijd om een rebel te zijn.”

epa: Greta Thunberg

Nieuwe plaat

The 1975 is een eerste voorsmaakje van ‘Notes on a Conditional Form’, de nieuwe plaat van de band die dit jaar nog het daglicht ziet. The 1975 wordt echter niet uitgebracht als een single. Over 28 dagen lost de groep de eerste single van de plaat.

The 1975 stond een maand geleden nog op Rock Werchter, waar ze het publiek omver bliezen met tracks als Sincerity Is Scary, Somebody Else en The Sound.

Meer
Lees meer...