Left Right
scrollTop top

‘The Circle’: Lisa lost enkele geheimpjes over wat we niet te zien kregen


Lisa The Circle
© Netflix

Het tweede seizoen van The Circle staat nu volledig op Netflix. Een opvallende kandidaat in dat seizoen was natuurlijk Lisa, die in het spel kwam als Lance Bass van N*SYNC. In een interview met BuzzFeed vertelt ze nu enkele geheimpjes over haar tijd in The Circle.

The Circle telt nu officieel twee volledige seizoenen op Netflix. Tijd dus om enkele geheimen uit de doeken te doen. Lisa, aka Lance Bass, vertelt enkele sappige geheimpjes over The Circle aan BuzzFeed.

Niet gefilmd in de Verenigde Staten

The Circle gebouw
Google Maps

Het leek misschien alsof Chloe het verste moest reizen voor haar deelname aan The Circle, maar niets is minder waar. De Britse kon gewoon in eigen land blijven, terwijl de Amerikaanse deelnemers naar het Verenigd Koninkrijk moesten afreizen.

The Circle wordt namelijk gefilmd in Salford in de buurt van Manchester. Het concept is origineel Brits, dus is het appartementsgebouw met de uitgeruste kamers te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Daardoor is het voor de productie dus makkelijker om de bestaande set te gebruiken dan om een nieuw appartementsgebouw om te vormen in de Verenigde Staten.

Twee weken quarantaine

Het tweede seizoen van The Circle werd opgenomen in oktober 2020, in volle coronatijden dus. Daardoor moesten alle kandidaten voor hun deelname twee weken in quarantaine, waarbij ze om de drie dagen een coronatest moesten laten afnemen. “Hoewel ik alleen was voor twee weken, werd ik toch nog steeds om de drie dagen getest. Ze waren echt heel voorzichtig en voorbereid in verband met het virus.”

De kandidaten mochten niet op hun balkon komen, omdat ze dan mogelijk elkaar zouden kunnen zien. Daardoor konden ze enkel frisse lucht halen op het dak van het gebouw, waar de jacuzzi te vinden is. “Ik ben nooit in de jacuzzi gegaan, maar ik ging wel één of twee keer per dag naar boven om wat frisse lucht te halen”, vertelt Lisa. Voor ze naar boven gingen, moesten de kandidaten dat laten weten aan de productie, zodat ze elkaar niet konden tegenkomen.

Koelkast vol eten

Misschien vraag jij je ook af of de kandidaten in The Circle moeten eten wat de pot schaft. Dat is dus niet het geval. “Voor ik naar het Verenigd Koninkrijk ging, kreeg ik een mail. Daarin vroegen ze me om alle boodschappen op te schrijven die ik wilde. Ik vond dat geweldig! Het was alsof ik een artiest was en mijn tour rider mocht opstellen. Maar ik hield het wel supersaai. Ik vroeg bessen, yoghurt, cornflakes, croissants … Ik dacht dat ze een lijst wilden met mijn favoriete dingen. Maar toen ik in het hotel aankwam, brachten ze alles wat ik op de lijst had geschreven binnen in een gigantische ijskast. Ik wist niet wat ik met al dat eten moest doen.”

Maar ook tijdens het programma konden de kandidaten extra boodschappen bijbestellen. “Ik ben een grote Cola Light-persoon. Toen ik door m’n voorraad was, vroeg ik meer en minder dan een uur later stond het aan m’n deur.”

Alcohol

Kandidaten mochten op dat lijstje dus ook alcohol opgeven. Al was dat niet voor iedereen toegelaten. Jack, de jongste deelnemer van dit jaar, was tijdens de opnames namelijk 20 jaar oud. Dat betekent dat hij in de Verenigde Staten, waar de wettelijke leeftijd op 21 ligt, niet mag drinken. Maar in het Verenigd Koninkrijk ligt die leeftijd op 18 jaar en mocht Jack in principe dus wel drinken.

Toch was dit niet toegelaten omdat de reeks dus de schijn hoog wilde houden dat het gefilmd werd in de Verenigde Staten waar hij niet mocht drinken.

Luidop denken

De kandidaten in The Circle moeten luidop denken, want anders is het natuurlijk nogal saai om naar te kijken. En dat was niet altijd even makkelijk. “Het is een vreemd gevoel, maar na een tijdje word je het gewoon.”

We krijgen als kijker ook niet alles te zien. “Toen ik net in The Circle kwam, had ik een heel goed gesprek met River en dat hebben ze niet getoond. Ik denk dat ze gewoon door de gesprekken gaan en het meest sappige kiezen. Verschillende conversaties die ik had, haalden de afleveringen niet.” Die conversaties lopen ook niet altijd zo vlot als het in het programma lijkt. De berichten werden namelijk uitgetypt door mensen achter de schermen, daardoor kon het soms enkele minuten duren voor je boodschap verzonden werd.

Kloppen bij iedereen

Wanneer een geblokte speler bij iemand op bezoek kwam, zag je vaak verschillende deelnemers reageren. Dat was niet omdat ze paranoia waren. “De productie kwam op iedereen z’n deur kloppen. Daardoor konden ze van iedereen een reactie filmen.”

Lisa vertelt ook dat de camera’s in de badkamer wegdraaiden wanneer kandidaten naar het toilet of de douche gingen. “Je mocht je microfoontje dan ook achterlaten in de slaapkamer”, vertelt ze ook nog. Geen Big Brother-taferelen in The Circle dus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…