‘The Iron Claw’: Eerste trailer – met Zac Efron – toont familietrauma in bekende The Von Erich-worstelfamilie

Een wel zeer gespierde Zac Efron is binnenkort te zien in de film The Iron Claw van de bekroonde filmstudio A24. Hij speelt daarin Kevin Von Erich, een lid van de populaire worstelfamilie Von Erich, die een heel droevige familiegeschiedenis heeft.

A24 is ongetwijfeld de meest geprezen filmstudio van het moment. Zo kregen ze de afgelopen acht jaar maar liefst 49 Oscarnominaties, waarvan ze velen wisten te verzilveren. De bekendste films van A24 zijn onder andere AmyMoonlightThe LobsterLady BirdUncut GemsMinariEverything Everywhere All at Once en The Whale.

Von Erich

In de toekomst wil A24 zich ook toeleggen op meer commerciële blockbusters, maar met The Iron Claw brengen ze alleszins nog eens een klassiek, waargebeurd drama op de markt. Daarin speelt Zac Efron (High School Musical) Kevin Von Erich, de tweede oudste zoon van worstellegende Fritz Von Erich.

Fritz, die zijn eerste zoon Jack al verloor door een elektrocutie toen die amper zes jaar was, probeert zijn vijf andere zonen hem te laten opvolgen als professionele worstelaars. Hij stoomt ze dan ook op zijn eigen keiharde manier klaar voor het leven in de ring. Buiten die ring vergaat het de Von Erich-familie echter heel wat minder goed. Op Kevin na zullen zij namelijk allemaal vroegtijdig komen te overlijden, iets wat de aanleiding was voor het ontstaan van de term ‘Von Erich-vloek’.

Cast

Zoals eerder al gezegd wordt de rol van Kevin Von Erich gespeeld door Zac Efron. Zijn vader Fritz Von Erich wordt gespeeld door Holt McCallany (Mindhunter) en zijn moeder Doris door Maura Tierney (ER). Zijn broer Kerry door Jeremy Allen White (The Bear), David door Harris Dickinson (Triangle of Sadness) en Mike door Stanley Simons (Angelfish).

The Iron Claw is geregisseerd door Sean Durkin (The Nest), die ook het scenario verzorgde.

Bekijk hier de trailer van The Iron Claw:

The Iron Claw is in de Verenigde Staten te zien vanaf 22 december. Voor Europa heeft de film nog geen releasedatum.

Meer
Lees meer...