‘The Last of Us’-maker Craig Mazin blikt vooruit naar tweede seizoen: “Het gaat voor ophef zorgen”

Na het succes van het eerst seizoen van The Last of Us wordt er al volop uitgekeken naar het vervolg op de HBO-reeks. Dat tweede seizoen zal nog even op zich laten wachten, maar is nu al veelbelovend. “We willen niet simpelweg choqueren, maar gewoon het verhaal vertellen zoals het moet verteld worden, al zal het waarschijnlijk wel voor ophef zorgen”, blikt showrunner Craig Mazin alvast vooruit.

Het eerste seizoen van The Last of Us sleepte maar liefst 24 Emmynominaties in de wacht en kan dus een enorm succes genoemd worden. De komst van een tweede seizoen is dan ook geen verrassing. Dat seizoen zal zich vooral focussen op de verhaallijn uit de game The Last Of Us Part II. Maar net als in het eerste seizoen zullen de makers ook deze keer niet blind de game volgen.

Craig Mazin

“We willen vooral de reis brengen, het gaat om het avontuur. Sommige zaken zitten ook in het spel, andere niet, en dat is oké. Er zullen dingen zijn die mensen choqueren, maar dat is nooit ons doel. We willen niet per se voor commotie zorgen op sociale media. We willen het verhaal gewoon vertellen zoals wij denken dat het verteld moet worden”, legt maker Craig Mazin uit in een interview met Entertainment Weekly.

“Of er ophef zal zijn? Waarschijnlijk wel, dat is er namelijk meestal, zelfs met de casting”, gaat hij verder. Mazin verwijst daarmee naar de kritiek die er vooral kwam op de casting van Bella Ramsey. Die bewees hen echter meer dan voldoende en kreeg overal lof. Die zal dan ook in het tweede seizoen terugkeren, ondanks een tijdsprong. “We nemen geen beslissingen enkel en alleen om mensen blij te maken of om te voorkomen dat ze van streek zijn op sociale media. We doen gewoon wat we denken dat goed is, en we hopen dat mensen ervan genieten.”

Meer
Lees meer...