Left Right
scrollTop top

‘The Legend of Zelda: Skyward Sword’ enige Zelda-game in 2021?


Zelda
© Bron: Isopix

Met Breath of the Wild 2 nog in productie kunnen de Zelda-fans toch naar iets uitkijken dit jaar. Een herwerkte versie van Skyward Sword komt in juli naar Nintendo Switch.

Het is dit jaar de 35ste verjaardag van de Zelda-franchise, maar Nintendo heeft dit nog niet naar behoren kunnen vieren. Breath of the Wild 2 is nog volop in de maak en ook op andere vlakken is het bijzonder stil gebleven. Nu blijkt wel dat er een remaster van Skyward Sword naar Nintendo Switch komt. Skyward Sword werd in 2011 uitgebracht voor de Nintendo Wii. Samen met Twilight Princess de enige Zelda-titels op die console.

Link’s Awakening

Op Nintendo Switch zijn er de voorbije jaren al wel wat games met hoofdpersonage Link op de markt gekomen. Via Nintendo Switch Online kan je The Legend of Zelda op NES en A Link to the Past op SNES spelen. Een herwerkte versie van Link’s Awakening kwam in 2019 uit en Breath of the Wild was een titel die bij de release werd verkocht. Hyrule Warriors en sequel Hyrule Warriors: Age of Calamity zijn ook allebei titels.

Nog geen klassiekers van Nintendo64 of GameCube

Door de komst van Super Mario 3D All-Stars werd gehoopt dat er een gelijkaardige versie van Zelda zou verschijnen in het verjaardagsjaar. Dit met de titels Ocarina of Time (Nintendo64), Majora’s Mask (Nintendo64), The Wind Waker (GameCube)en Twilight Princess (GameCube/Wii). Van de twee laatste titels, die in HD-versie op Nintendo Wii U verschenen, is er zelfs nog geen versie om op Switch te spelen. Terwijl dat voor heel wat titels van de Wii U wel het geval is.

In een jaar waar heel wat had gekunnen, blijven de liefhebbers van het videospel nog op hun honger zitten. Skyward Sword komt zeker uit op 16 juli, maar dat is het enige wat er momenteel in de aanbieding is. Al zou Nintendo Nintendo niet zijn mochten ze naar het einde van het jaar toe niet opeens met een verrassing over de boeg komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…