‘The Masked Singer’: Groot licht is volgende afvaller en toont gezicht

De derde afvaller van The Masked Singer op VTM is bekend. Groot Licht kreeg de minste steun en moest daarna zijn gezicht tonen. In het pak bleek niemand minder dan voormalige recordinternational Timmy Simons te zitten. “Ik weet nog altijd niet waarom ik ‘ja’ heb gezegd”, zei de ex-Rode Duivel na afloop.

Omdat er dit seizoen in The Masked Singer maar liefst veertien kandidaten zijn, zijn alle zangers momenteel in twee groepen opgesplitst. Daarbij komt elke groep om de twee weken aan bod tot er na zes shows nog maar acht deelnemers over zijn. Dan volgt namelijk een grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

Leeuw, Mummie, Raaf, Champignon, Groot Licht en Soaperstar

Groep A kregen we daardoor voor het eerst te zien in de eerste aflevering van dit seizoen, twee weken geleden. Skiwi viel daar af en bleek niemand minder te zijn dan F.C. De Kampioenen-acteur Herman Verbruggen. De zes overgebleven kandidaten kwamen vrijdagavond in actie.

Groot Licht bracht daarbij Green Green Grass van George Ezra. En terwijl Groot Licht de eerste week van het seizoen nog nipt gered werd door het publiek tegen Skiwi, was hij in week 3 wel de afvaller. Onder het masker bleek voormalig Club Brugge-speler Timmy Simons te zitten.

Verborgen tips

Als verborgen tip kon je onder andere het goud op de Tabel van Mendeljev vinden als verwijzing naar zijn Gouden Schoen. Er was ook een link naar Duitsland, waar hij jarenlang woonde. Laura Lynn stond dan weer voor zijn dochters, want die heten Laura en Lien. 

“Ik heb het aan níemand gezegd, zelfs thuis niet. Als excuus om te oefenen heb ik ‘een nieuw programma à la Het Swingpaleis’ gebruikt waarvoor ik een aantal nummers moest repeteren. Eén van mijn dochters volgt musical en gaf me tips. Ze zal schrikken als ze ziet dat het voor The Masked Singer was”, zei Simons over zijn passage.

Bekijk hier het optreden van Timmy Simons in The Masked Singer:

Bekijk hier de onthulling van Groot Licht in The Masked Singer:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM. In Behind The Mask op VTM GO krijg je elke week de verhalen achter de maskers te zien.

Meer
Lees meer...