‘The Masked Singer’: Deze nummers zingen de eerste zeven deelnemers in aflevering 1

Op vrijdag 3 februari wordt het derde seizoen van The Masked Singer afgetrapt op VTM. In de eerste aflevering zullen we meteen zeven gemaskerde zangers aan het werk zien en VTM heeft nu al de nummers bekendgemaakt die we te horen zullen krijgen.

The Masked Singer zal er dit jaar heel wat anders uitzien dan de afgelopen twee seizoenen. De eerste grote verandering is de nieuwe presentator Jens Dendoncker. Ook de jury krijgt een update met Bart Cannaerts en Tine Embrechts als nieuwe speurders. Een andere vernieuwing heeft te maken met het verloop van de wedstrijd zelf.

Twee groepen

In de eerste twee seizoenen startte de reeks met acht deelnemers, waarna er in de eerste weken telkens nieuwe deelnemers werden toegevoegd. In het eerste seizoen waren er zo uiteindelijk tien deelnemers, in het tweede ging het al om twaalf deelnemers. Dit jaar zijn het er nog wat meer, want er zullen veertien mensen hun kans wagen om winnaressen Sandra Kim (Koningin) en Camille (Miss Poes) op te volgen.

Die veertien deelnemers kennen we al meteen, maar we zullen hen niet allemaal meteen aan het werk zien. In de eerste aflevering zullen we namelijk de eerste groep van zeven deelnemers te zien krijgen. De week daarna is het aan de volgende zeven. De twee groepen zullen elkaar blijven afwisselen tot The Big Bang, waarop de overgebleven vier deelnemers van de twee groepen samen komen.

Drie duels

Wat wel hetzelfde blijft, is dat de deelnemers het tegen elkaar zullen opnemen in duels. Na het openingsnummer Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars met alle deelnemers van groep één, zullen we drie duels te zien krijgen. De verliezers van die duels komen in de gevarenzone terecht, want een van hen zal al meteen in de eerste aflevering z’n masker moeten afnemen.

Champignon vs. Mummie

Het eerste duel van het derde seizoen wordt uitgevochten tussen Champignon en Mummie. Daarbij zal Champignon het nummer Iko Iko van Justin Wellington brengen. Mummie zal Bad Romance van Lady Gaga zingen. Van het optreden van Mummie kregen we een tijdje terug al een groot stuk te horen.

Raaf vs. Skiwi

Vervolgens is het de beurt aan Raaf en Skiwi. Daarbij zal Raaf Skyfall van Adele brengen. Skiwi zal het publiek proberen overtuigen met het nummer ​Le Freak van Chic.

Leeuw vs. Groot Licht vs. Soaperstar

Het derde en laatste duel gaat tussen drie deelnemers. Het gaat daarbij om Leeuw, Groot Licht en Soaperstar. Leeuw zal het nummer I Was Made For Loving You van Kiss brengen. Groot Licht waagt z’n kans met Dancing On My Own van Calum Scott en Soaperstar brengt Into You van Ariana Grande.

Je kan op dit moment al (heel korte) fragmenten van alle optredens beluisteren op de website van VTM.

The Masked Singer is vanaf 3 februari 2023 elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...