‘The Masked Singer’ maakt met Groot Licht, Soaperstar en Champignon drie nieuwe deelnemers bekend

VTM heeft drie nieuwe deelnemers voor het derde seizoen van The Masked Singer bekendgemaakt. Dat deed het in La Riva in Antwerpen voor een select groepje uitgenodigden. Het gaat om Soaperstar, Groot Licht en Champignon. Kom hier meer over hen te weten.

The Masked Singer is al sinds z’n start in 2021 een gigantisch succes. Ondertussen is het al tijd voor het derde seizoen. Daarin gaan we op zoek naar de opvolger van Sandra Kim (Koningin) en Camille Dhont (Miss Poes).

In dat derde seizoen, dat van start gaat op vrijdag 3 februari, zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo is Niels Destadsbader door zijn lucratief exclusiviteitscontract met de VRT niet langer de presentator van dienst. Hij wordt vervangen door Jens Dendoncker, die in de vorige twee seizoenen al geregeld te zien was als speurder. De speurders krijgen dan weer het gezelschap van twee oud-deelnemers. Bart Cannaerts (Cycloop uit het tweede seizoen) en Tine Embrechts (Flamme Fatale uit het tweede seizoen) zullen nu namelijk mee op zoek gaan naar de bekende gezichten achter de maskers. Zij voegen zich bij Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Andy Peelman.

14 Masked Singers

Daarnaast verandert ook het aantal deelnemers. Terwijl er in het eerste seizoen tien gemaskerde zangers waren en in het tweede seizoen twaalf, wordt dat aantal nu opgeschroefd naar veertien. Die zullen opgesplitst worden in twee groepen en om de beurt tegen elkaar strijden. De acht Masked Singers die na zes shows nog in de running zijn komen nadien samen in de grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

Toch zal iedere deelnemer en dus ieder kostuum wel onthuld worden voor de start van The Masked Singer. Vorige week leerden we met Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotauros en Kolonel Mops al de eerste acht kandidaten kennen. Enkele dagen later kwam daar Kosmos bij. En nu maken we kennis met Groot Licht, Soaperstar en Champignon. Zij werden onthuld op een grote reveal party in La Riva in Antwerpen voor een groep influencers. Dat brengt het voorlopig totaal al op 12 deelnemers. De laatste twee kandidaten kom je binnenkort waarschijnlijk in het straatbeeld tegen.

Soaperstar

De bubbly en kleurrijke Soaperstar was zaterdag de organisator van de reveal party. Ze is dan ook een echte superster met miljoenen fans, die haar dagen vult met het maken van korte video’s. Ze is populair op TikTok, en je kan haar ook volgen op haar eigen Instagramaccount @soaperstarofficial. Daar helpt ze jong en oud ontsnappen uit hun dagelijkse realiteit en verplichtingen.

Soaperstar in haar eigen woorden: “Camera’s lopen? Lichten ok? Iedereen ready? Aaaand … ACTION! Hello hello liefste fans! Soaperstar has arrived! Dat betekent dat de foam party kan beginnen, want ik ben het zonnetje in house. Ik werk tegen de sterren op om al jullie DM’s, messages en fanmail te beantwoorden. Maar hashtag spoiler alert: thanks to The Masked Singer zie ik nu mijn kans schoon om jullie in real life te ontmoeten. Yes yes dearest fans, Soaperstar komt naar jullie toe! In het showbizzwereldje ken ik het klappen van de zeep. Euh, ik bedoel zweep! En I loooove een spelletje now and then. Dus roll out de rode loper, hashtag meetandgreet! Ik hoop alvast op een smetteloos parcours, want voor deze bruisende beroemdheid is geen water te diep!”

VTM

Groot Licht

Groot Licht bevindt zich normaal in een laboratium, waar hij vooral bezig is met proefbuisjes en wiskundige formules. The Masked Singer is dan ook zeer hard uit zijn comfort zone. Als wetenschapper heeft hij een groot aanzien en gebruikt hij vaak moeilijke woorden. Hij droomt ervan om ooit “Eureka” te kunnen roepen na een nieuwe ontdekking. Hij is enorm slim en won dan ook al verschillende Nobelprijzen, naar het beeld van zijn grote voorbeelden Pierre en Marie Curie.

Groot Licht in zijn eigen woorden: “Geachte bewonderaar van de QLED- en de OLED-technologie. Groot Licht is mijn binominale nomenclatuur, aangenaam! Mijn kinetische energie is op dit moment een lichtsnelheid van bijna 300.000 .000 meter per seconde. Geen enkel subject heeft dus feitelijk meer velociteit dan het licht … behalve ik. Omdat ik me zo aerodynamisch voortbeweeg, heb ik veel resterende nanoseconden om mijn wetenschappelijke studies te optimaliseren. Ik ben een werkelijke allesweter. Mijn kennis wil ik multipliceren en multipliceren en multipliceren … Kan iedereen nog volgen? Mijn ongelimiteerde drang naar nieuws was de katalysator die me naar hier leidde. The Masked Singer is voor een wetenschapper een waar enigma, dus ik ga er nauwlettend mijn elektromagnetische straling op schijnen!”

VTM

Champignon

De wereld van Champignon bestaat uit fladderende vlindertjes, kabbelende beekjes en een heel schattig Hobbit-huisje. Hij of zij begint iedere dag vrolijk en niemand kan dat goede humeur verstoren. Deze Masked Singer koestert kleine champignonnetjes als eigen kinderen en leeft in een sprookje. Het leven is dan ook één grote, langgerekte zonnestraal.

Champignon in zijn/haar eigen woorden: “Dag vrolijke vriendjes! Welkom bij Champignon! Ze zeggen dat mijn soort als paddenstoelen uit de grond schiet, maar ik ben er één uit de duizend! Ik ben niet meer de benjamin, maar al sinds ik een klein zwammetje was, wist ik heel goed wat ik wilde. En ik zal je zeggen: ik leef mijn droom! Een echte champignon groeit in het pikkedonker, maar ik ben de laatste die het licht uitdoet! Ik ben hier om mijn sporen na te laten, dus mij stuur je niet zomaar het bos in! In het sprookje van The Masked Singer, leef ik nog lang en gelukkig! Hihi!”

VTM

Bekijk Soaperstar, Groot Licht en Champignon hier:

The Masked Singer is vanaf 3 februari 2023 elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...