‘The Masked Singer’: Dit zijn de eerste deelnemers van seizoen 3

The Masked Singer keert op vrijdag 3 februari terug voor alweer het derde seizoen. Daarin zullen we opnieuw verschillende BV’s (of zelfs internationale sterren) aan het werk zien. Wie het precies zijn, daar moeten we natuurlijk nog achterkomen. Maar VTM stelt nu al de eerste acht deelnemers voor.

Geweldig nieuws voor fans van The Masker Singer want de reeks komt al binnen drie weken, op vrijdag 3 februari 2023, terug. Daarbij zullen er opnieuw verschillende deelnemers te zien zijn en de eerste daarvan leren we nu al kennen. Maak kennis met Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotauros en Kolonel Mops! Durven jullie al een eerste gokje te wagen over de gezichten achter de maskers?

Leeuw

De eerste nieuwe deelnemer is Leeuw. Het gaat daarbij niet zomaar om een leeuw, maar om een leeuw die eigenlijk ook een cowboy is. Gehuld in een fuchsia cowboypak met glitterdetails zal hij/zij proberen om de kijker te overtuigen. De leeuw heeft naar verluidt een heleboel “sassy” trekjes en is een fan van The Village People en Freddie Mercury. Z’n levensmotto is “appearance is everything“. Daarnaast heeft Leeuw ook last van smetvrees.

Leeuw in zijn/haar eigen woorden:Surprise, hier is Leeuw! Maar jullie mogen Leeuwtje zeggen hoor! ROARRR! Hier staan mijn klapdeurtjes altijd open. Wel enkel betreden met propere poten! Want zo zijn wij! Mijn thuis is mijn saloon, waar iedereen me kent en ik altijd kan zijn wie ik ben. En deze koning der dieren houdt z’n paleis graag smetteloos schoon. I want to break free-eee! Ja, geef mij maar een kraaknet leeuwenhol! Spits jullie oren maar, want ik ben zò klaar om mijn tanden in dit avontuur te zetten. Alle 26! Yihaaa boys, lekker rodeo-en met de meiden! Ik word al helemaal wild als ik denk aan de show! Nog even mijn manen goed leggen en dan ben ik helemaal ready freddy om jullie omver te brullen! ROAAAARRRRR!

The Masked Singer Leeuw
VTM

Tovenaar

De tweede deelnemer voor het derde seizoen van The Masked Singer is Tovenaar. Tovenaar is een lange tijd geleden vervloekt en draagt sindsdien een zware last met zich mee. Toch blijft hij/zij steeds positief en blijft hij/zij de schoonheid zien in imperfectie. Tovenaar gaat met zijn/haar deelname opnieuw op zoek naar zichzelf.

Tovenaar in zijn/haar eigen woorden: “Welkom in de wonderlijke wereld van Tovenaar. Hebben jullie even voor mij? Jullie hoeven me niet te vrezen. Zwarte tovenarij is niks voor mij. Elke dag probeer ik een positieve twist te geven. Ik leef alsof het mijn laatste dag is en haal alles uit het leven. Maar niet iedereen is zoals ik. Eén op een miljoen, dát is Tovenaar! Laat me jullie mijn verhaal vertellen … Door een eeuwenoude vloek is mijn eigen gezicht al heel lang zoek. Als jullie me helpen, keer op keer, o-verover ik mijn spiegelbeeld uiteindelijk weer!”

The Masked Singer Tovenaar
VTM

Hippo

De derde deelnemer is het balletdansende nijlpaard Hippo. Hij/zij ziet The Masked Singer als de grootste performance uit zijn/haar leven. Als balletdanser zal Hippo dan ook zijn/haar beste beentje voorzetten en iedereen naar huis dansen. Hippo is zelfzeker en leeft helemaal op op het podium. Hij/zij is verslaafd aan applaus.

Prima Ballerina Hippo maakt zich op voor de grootste performance van zijn/haar leven: optreden bij The Masked Singer. In de loge van de opera bereidt hij/zij zich voor om het beste van zichzelf te geven. Hippo danst iedereen naar huis. Hij/zij is erg zelfzeker en twijfelt geen minuut aan zichzelf, op de bühne leeft hij/zij helemaal op. Hippo heeft maar één doel: elke avond een staande ovatie krijgen! Hij/zij is verslaafd aan applaus.  

Hippo in zijn/haar eigen woorden: “En één, twee pas de bourrée … Hoi hoi, ik ben Hippo. Het toonbeeld van elegantie en lichtvoetigheid. Een zeldzaam talent voor een nijlpaard, maar tutu, ik ben dan ook een hippo hors catégorie. Al sinds ik een klein kalfje was, kon ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Maar ik heb ook altijd geleerd om hard te werken. Alleen zo word je een prima ballerina, zoals ik. The Masked Singer is geen klassiek ballet, maar ik sta stevig genoeg op mijn poten voor een succesvolle grand jeté. Ik ben klaar voor alweer een gouden performance. Beentjes in de lucht en gaan!”

The Masked Singer Hippo
VTM

Raaf

De koninklijke Raaf is de vierde deelnemer. Hij/zij houdt van etiquette en fatsoen. Raaf is daarbij streng maar rechtvaardig. In zijn/haar mythische wereld staat hij/zij zelf aan het roer en niemand anders. Ondanks zijn/haar stijve voorkomen, kan Raaf wel verrassend uit de hoek komen. Raaf is soms onzeker, maar weet dit goed te verstoppen voor de buitenwereld.

Raaf in zijn/haar eigen woorden: “Beste burgers van mijn imperium, treed binnen in mijn nobele nest. Mijn volledige titel luidt: Raaf, Eerste van diens Naam, Vorst der Vogels en Hoofd van het Huis der Kraaien. Edoch, mijn meest loyale onderdanen noemen me simpelweg … Raaf. Met een miljoen ogen hou ik mijn koninkrijk goed in de gaten. Ik bevind mezelf bij tijden op eenzame hoogtes, raven vliegen immers verder naar boven dan de meeste andere vogels. Soms zweef ik hoger dan de zon. Maar welke manoeuvres ik ook doe, mijn trouwste bondgenoten hou ik steeds dichtbij. Zelfs de meest loyale medestanders kunnen elkaar eens in de veren zitten, maar een rasechte raaf ontwaart vriend en vijand met gemak. Het ritme zat altijd al binnenin, dus in The Masked Singer hoop ik een hoogvlieger te zijn. Hallelujah!”

The Masked Singer Raaf
VTM

Skiwi

“Het is groen en glijdt van een berg”. Het antwoord op mogelijk de oudste mop ter wereld krijgt een gezicht. Skiwi is een fanatieke après-ski-ganger en zal die ambiance proberen overbrengen op het podium. Skiwi is dol op alles wat te maken heeft met Duitsland en skiën, maar toch vooral de feestjes.

Skiwi in zijn/haar eigen woorden:Ich bin so schön, ich bin so toll, ich bin der Skiwi aus Tirol! Was er hier iemand op zoek naar een foute party? Dan kom je zeker bij deze snelle Skiwi terecht! Dat is alleszins wat iedereen verwacht als ze mij zien voorbijglijden. Gelukkig krijg ik het daarvan nooit hoog in mijn bolleke. Ik ken mijn eigen limieten, die liggen ergens juist voorbij genieten. Oesje, dat wordt hier nog een pittig feestje, ganz geil! Als ik bibber, zal het voor één keer niet van de kou zijn. Ten eerste ga ik stevig op de latten doordauwe. En ten tweede veroorzaak ik een lawine van plezier.” 

The Masked Singer Skiwi
VTM

Foxy Lady

Een deelnemer waarvan we het geslacht al mogen weten, is Foxy Lady. De sexy vos weet met haar prikkelende en uitdagende bewegingen elke man rond haar poot te draaien. Dat doet ze vooral om er zelf voordeel uit te halen. Foxy Lady is een sluwe vos die graag in James Bond-stijl sluw en listig te werk gaat. Dit is geen vosje om zonder handschoenen aan te pakken! 

Foxy Lady in haar eigen woorden: Good evening, de naam is Lady. Foxy Lady. Of dat denken jullie toch. Les één voor een spion: geef nooit je echte naam, gebruik altijd een alias. Ik zit meestal goed verstopt op mijn onderduikadres. Alleen voor The Masked Singer verlaat ik voorzichtig mijn vossenburcht. Je zal snel moeten zijn als je meer over mij te weten wil komen. Haal je beste verrekijkers boven. Want voor je het weet, ga ik weer in rook op en vertrek ik naar de volgende missie. Maar eerst deze geheime operatie, dat wordt zeker geen déjà vu. Nadat ik op dit podium klaar ben, zien jullie duizend sterren en zijn jullie helemaal shaken, not stirred!”

The Masked singer Foxy Lady
VTM

Minotaurus

De voorlaatste deelnemer die we nu al leren kennen is Minotaurus. Hij/zij heeft de kop van een stier en het lichaam van een mens. Zo oogt hij/zij imposant, sterk en onverwoestbaar. Minotaurus is dol op geschiedenis en leeft tussen de oude Griekse ruïnes. Van moderne snufjes moet hij/zij niet weten. Hij/zij lijkt misschien wat intimiderend, maar achter de ruwe bolster zit een klein en flirterig hartje.  

Minotaurus in zijn/haar eigen woorden:Kalimèra beste vrienden, ik ben Minotaurus. Een mythologische mastodont die iedereen doet verstommen van angst. Sinds de Griekse oudheid heb ik al zoveel zien gebeuren dat ik zelf zelden nog ergens van opschrik. De tand des tijds heeft nog geen vat, dus een extreme make-over heb ik nog niet nodig! De muren van mijn labyrint heb ik gesloopt, zelfs de 12 werken van Herakles zijn voor mij een luchtig tussendoortje, hahaha. Een uitdaging als The Masked Singer, van zulke mythische proporties, werkt dus op mij als een rode lap op een stier. Deze doos van Pandora wordt geopend zonder vrees. Ik gooi alles in de strijd en vat de stier bij de hoorns!”

The Masked Singer Minotaurus
VTM

Kolonel Mops

De laatste deelnemer is Kolonel Mops. Hij/zij staat paraat om strategisch en tactisch toe te slaan. Kolonel Mops barst van het zelfvertrouwen, maar z’n plannen verlopen niet altijd vlekkeloos. Zo slaat hij/zij de bal soms mis, waardoor zijn/haar leiderschap geregeld ondermijnd wordt.   

Kolonel Mops in zijn/haar eigen woorden: “Geeeeef … waf! Voorwaaaaarts blaf! Aheum aheum aheum, Kolonel Mops, tot uw dienst. Ik hoor u al denken: oh, een mopshond, zo schattig, koedjie koedjie. NEEN, ik ben een ontzagwekkend krijgsman. Mijn collectie militair eremetaal spreekt voor zich. Op strategisch vlak heb je aan mij een vette kluif want ik verkies de juiste risico’s. Waar een wil is, is een wet. Ik marcheer recht op mijn doel af en laat me niet van mijn koers afleiden … of toch bijna nooit. Mijn offensief plan ligt al lang klaar: ik drop een bommetje … of een drolletje. Ten aanval!”

The Masked Singer Kolonel Mops
VTM

Bekijk hier de deelnemers al kort in actie:

The Masked Singer is vanaf 3 februari elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...