‘The Simpsons’ bekennen politieke kleur: 50 redenen om niet op Trump te stemmen

De bekendste familie van de States bekent politieke kleur. Zo komen The Simpsons (naar goede gewoonte) weer met een Halloween-editie naar buiten. Alles draait natuurlijk om de presidentsverkiezingen, omdat er dit jaar “niets engers zou zijn”.

We weten alvast dat Marge Simpson haar echtgenoot Homer zal aansporen om te gaan stemmen op verkiezingsdag. Maar wanneer Homer bij het stembureau aankomt, twijfelt hij op welke kandidaat hij moet stemmen. En daar reageert dochter Lisa natuurlijk woedend op. Zij kan niet begrijpen waarom haar vader na de vier “moeilijke” jaren met president Donald Trump nog steeds meer van hem wil.

Homer kan zich echter niet veel meer herinneren van Trump zijn termijn als president. Op de vraag wat er sinds 2016 gebeurd is, antwoordt hij: “Faye Dunaway heeft ooit een Oscar uitgereikt aan de verkeerde film en daarna hebben we nooit meer wat van haar gehoord.”

Lijst van 50

Hierna krijgt Homer nog een lijst voorgeschoteld met 50 dingen die Trump niet goed gedaan zou hebben. Onder meer het belachelijk maken van andersvalide mensen, Mexicanen bestempelen als verkrachters, weigeren om zijn belastingen te laten zien en er slecht uitzien in een tennis-outfit komen aan bod. De kers op de taart: Trump heeft volgens The Simpsons te veel gegolfd tijdens zijn ambtstermijn.

Al 10 miljoen stemmen

Op dinsdag 3 november valt verkiezingsdag in de VS, maar al meer dan 10 miljoen Amerikanen hebben hun stem uitgebracht. Dat meldt het Elections Project van de Universiteit van Florida. Analisten voorspelden al dat veel meer Amerikanen dan gewoonlijk hun stem zouden uitbrengen. Veel Amerikanen stemmen dan ook per brief naar aanleiding van de coronacrisis.

In een aantal Amerikaanse staten gingen zelfs al de stembureau’s open. Zo stonden er eerder deze week in de staat Georgia al lange rijen met mensen die hun stem voor Donald Trump of Joe Biden wilden uitbrengen. In Florida brachten al meer dan 1,6 miljoen inwoners hun stem uit.

Mening al gevormd

Volgens het Elections Project hebben heel wat Amerikanen trouwens al lang hun mening gevormd. Analisten wijzen er dan ook op dat de campagnes van Trump en Biden in feite ‘voor de show’ zijn om hun respectievelijke achterban aan te vuren. Haast niemand zou naar het debat tussen Trump en Biden gekeken hebben om zijn/haar mening te vormen.

Naast hun keuze voor een presidentskandidaat kunnen Amerikanen stemmen voor 35 kandidaten voor de Senaat, 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden, kandidaten voor de parlementen op staatsniveau, openbaar aanklagers en sheriffs.

Meer
Lees meer...