Left Right
scrollTop top

‘The Simpsons’ vieren Star Wars Day met kortfilm over Maggie


The Simpsons
© Bron: Fox

Op 4 mei, may the fourth, is het Star Wars Day. Liefhebbers van de films vieren op die dag de franchise en ook anderen volgen dat voorbeeld. The Simpsons komt zelfs met een speciale kortfilm op de proppen.

Star Wars maakt, net als The Simpsons, deel uit van Disney. Het bedrijf viert dus op 4 mei uitbundig Star Wars Day. Dat zal het doen via animatieserie The Simpsons. Met The Force Awakens from Its Nap zullen ze een ode brengen aan Star Wars.

In de kortfilm, die op 4 mei wordt gestreamd op Disney+, zal kleinste Simpson Maggie de hoofdrol spelen. In een reis om haar fopspeen te vinden zal ze tegenover Sith Lords, droids, rebellen en meer komen te staan.

Aartsvijand baby Gerald

“In een kinderopvang ver, ver weg … maar nog steeds in Springfield, is Maggie op een epische queeste om haar gestolen fopspeen te vinden”, staat er in de beschrijving van de aflevering. “Haar avontuur brengt haar bij jonge Padawans, Sith Lords, gekende droids, rebellen en een ultieme strijd tegen de Dark Side.” Op de tweet is te zien dat Maggie het zal opnemen tegen haar aartsvijand baby Gerald.

The Force Awakens from Its Nap is de laatste in een rij van kortfilms die rond Maggie draaien. In 2012 had je The Longest Daycare en in 2020 Playdate with Destiny. The Longest Daycare werd zelfs genomineerd voor een Oscar.

Op 4 mei kan je op Disney+ ook de nieuwste geanimeerde serie zien rond Star Wars, The Bad Batch.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…