Left Right
scrollTop top

‘The Social House’ waagt opnieuw een poging


The Social House
© Bron: Instagram @socialhousebe (screenshot)

Het eerste seizoen van The Social House, een YouTubereeks waarin acht Vlaamse influencers zouden samenwonen in een huis, moest noodgedwongen vroegtijdig stoppen vanwege doodsbedreigingen en zelfs aanvallen op het huis. Maar komende zaterdag waagt het programma opnieuw zijn kans, met een nieuw seizoen en enkele nieuwe influencers.

Eerder dit jaar kreeg de Vlaamse YouTubereeks The Social House al vanaf het begin te maken met bakken kritiek. Mensen vonden het ongepast om in tijden van strenge coronamaatregelen acht influencers samen in een huis te zetten, maar het ontbrak ook aan diversiteit onder de deelnemers. Het regende reacties van ontevreden kijkers. Stubru presentatrice Flo Windey besliste daarom om uit de reeks te stappen. Kort daarna werd het project volledig stopgezet.

Terugkeer

Het is dus duidelijk, het online programma werd gewoon met de grond gelijkgemaakt, en toch maakt de reeks nu een comeback en dat dit weekend al, op zaterdag 30 oktober. Dat nieuws werd recent aangekondigd op de Instagrampagina van The Social House. De organisatie zegt dat ze “van de pauze gebruik hebben gemaakt om te lezen, luisteren en praten.”

“We hebben hieruit geleerd en zijn nu helemaal klaar voor de start van een nieuw seizoen. We hebben gesprekken gehad met experts inzake corona en het mentaal welzijn van jongeren en hebben ondersteuning en expertise gezocht rond diversiteit en representatie. Kortom we zijn helemaal klaar voor een nieuw seizoen!”, klinkt het op Instagram. Maar er is ook een twist: “The Social House zal niet langer exclusief zijn voor enkele creators, maar ook vrienden en fans zullen geregeld over de vloer komen. We willen een brug vormen tussen fans en creators, jullie entertainen, laten lachen en wenen zowel in het echt als achter jullie scherm. Dat is onze missie.”

Bij een nieuw seizoen horen blijkbaar ook enkele nieuwe deelnemers, al vinden wij de nieuwe cast toch niet al te veel verschillen van de vorige. Bekende TikTokkers en hartendiefjes Steffie Mercie (19) en Gerben Tuerlincks (20) zouden terugkeren, naast ook TikTokster en danseres Sarah Bossuwe (29), DJ Michael Amani (26) en Vlaanderens grootste grapjassen op TikTok: Elias Verwilt (21) en Jonatan Medart (21). Stien Edlund en Flo Windey worden vervangen door model en TAGMAG-gezicht Aaron De Groeve (24) en TikTokster Hariette Sylva (20).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…