‘The White Lotus’: Derde seizoen was gepland in Japan, tot Thailand met korting kwam

Na twee seizoenen is The White Lotus nog steeds een van de populairste series van HBO. De reeks won al heel wat prijzen op de Emmy’s en wordt ook bij fans en critici enorm goed onthaald. Het is dan ook geen verrassing dat er sowieso een derde seizoen komt. Eerder werd al aangekondigd dat dat seizoen zich zal afspelen in Thailand. Toch was er eerst even sprake van een seizoen in Japan.

The White Lotus-bedenker Mike White is druk bezig aan het derde seizoen van de succesreeks. Wanneer de opnames daarvan beginnen en wanneer dat precies zal uitkomen, is nog niet bekend. Ook over de locatie waren er veel twijfels. Zo waren er al geruchten over een seizoen in Japan, maar bleek dat later toch Thailand te worden. Dat kwam door een beter aanbod van de Thaise overheid.

The White Lotus

The White Lotus vertelt het verhaal van een groep rijke mensen op het White Lotus-resort. In het eerste seizoen speelt het zich af in een resort op Hawaï, in het tweede seizoen verhuist het verhaal naar Sicilië, Italië. In beide seizoenen zien we het reilen en zeilen in die resorts en vooral alle tekortkomingen en problemen van verschillende gasten én het personeel.

Fans van de HBO-reeks weten hoe belangrijk de locatie van het seizoen is voor het verhaal. Dus was het ook voor de makers een grote opdracht om opnieuw een gepaste locatie te vinden. Dat maker Mike White opnieuw naar een ander continent wou trekken, was al even duidelijk. Zijn oog viel daarbij op Azië, waar hij in eerste instantie vooral fan leek te zijn van Japan.

Japan vs. Thailand

“De wereld is verliefd op Japan”, vertelde producer Georgina Pope aan Deadline tijdens het Filmfestival in Tokio. Het is dan ook geen verrassing dat Mike White voor The White Lotus aan het prachtige land dacht. Hij ging er uiteindelijk ook op prospectie, waar hem allerlei mogelijke locaties werden voorgelegd. “Ik had er veel vertrouwen in”, vertelde Pope dan ook.

“Maar toen werden de scouts gebeld door een delegatie uit Thailand. Die vertelde hen dat de Thaise overheid een korting van 30 procent zou voorzien als de productie daar zou plaatsvinden”, klinkt het nog. “Die korting konden wij niet voorzien, dus raakten we het project kwijt.”

Meer
Lees meer...