‘The Witcher: Blood Origin’ krijgt slechtste score voor Netflixserie ooit

Op Kerstmis verscheen de langverwachte prequelserie The Witcher: Blood Origin. De serie komt er een jaar na het tweede seizoen van de originele The Witcher en vertelt het verhaal van de allereerste Witcher. Ondanks het succes van de originele serie, lijkt de prequelserie veel minder succes te hebben. De reeks behaalt zelfs een immens slechte score bij het publiek.

Terwijl het derde seizoen van The Witcher wordt gemonteerd en acteur Liam Hemsworth zich opmaakt om in de toekomst de rol van Geralt te gaan spelen, kwam er afgelopen weekend nog een project uit in de The Witcher-franchise. In de prequelserie The Witcher: Blood Origin krijgen fans de oorsprong van het personage te zien. Maar de reeks blijkt nu geen succes te zijn en krijgt zelfs de laagste score van een Netflixreeks op Rotten Tomatoes ooit.

The Witcher: Blood Origin

The Witcher: Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor de originele serie af en gaat over de allereerste Witcher en de periode waarin de wereld van monsters, elven en mensen samensmolt. Lauren Schmidt Hissrich, de bedenker van de oorspronkelijke Netflixserie, is een van de uitvoerende producenten. Zij krijgt de hulp van Declan de Barra. Die schreef al twee afleveringen voor The Witcher en werkte verder ook voor The Originals en Iron Fist.

De hoofdrollen in The Witcher: Blood Origin worden gespeeld door Sophia Brown (Éile), Laurence O’Fuarain (Fjall) en Michelle Yeoh (Scian).

Geen succes

Op Kerstmis kwam de serie uit, maar het publiek lijkt geen fan te zijn. Naast alle drama rond het vertrek van Henry Cavill uit de originele The Witcher-reeks, lijken de fans de nieuwe reeks te ‘review bomben‘. Dat betekent dat de serie overwegend gigantisch lage cijfers en slechte recensies krijgt. Op Rotten Tomatoes behaalt het zelfs slechts een score van 8 procent.

Hoewel een deel van het publiek de reeks dus opzettelijk een lage score geeft, zijn ook de recensies van critici niet zo positief. Die score op Rotten Tomatoes staat ook op slechts 38 procent. Die combinatie zorgt ervoor dat de serie officieel de slechtst scorende Netflixserie ooit is.

(Her)bekijk de trailer van The Witcher: Blood Origin hier:

Meer
Lees meer...