‘Thuis’: Dit kan je verwachten van de eerste week van het nieuwe seizoen

Het dertigste seizoen van Thuis staat voor de deur. Daarin zullen we eindelijk antwoorden op de vele vragen die ons al een hele zomer bezighouden. Het belooft alvast een spannend seizoensbegin te worden.

Door het Europees kampioenschap voetbal eindigde het 29ste seizoen van Thuis iets vroeger dan we gewoon zijn. Daardoor zitten we al sinds halverwege juni met heel veel vragen, waarop we vanaf volgende week eindelijk antwoorden zullen krijgen.

Schietpartij aan rechtbank, Britt in gevaar en kleine Leo

Zo eindigde het proces van Marianne (Leah Thys) voor de moord op Alexander Cosyns (Erik Goossens) met drie schoten. Wie was daarvan de dader, en wie is geraakt? Moeten we zo afscheid nemen van vertrouwde personages Karin (Kadèr Gurbuz), Marianne (Leah Thys) of Tom (Wim Stevens), of overleeft het slachtoffer de schietpartij?

Iemand anders die in gevaar is, is Britt (Apollonia Sterckx). Zij is volledig in de ban van Abel (Bas Van Weert), maar die maakt volop misbruik van haar. Gelukkig is er papa Eddy (Daan Hughaert) om Britt te proberen redden. Komt hij of tijd, of is het te laat?

Tot slot is er ook nog Tamara (Tine Priem), die denkt de kleine Leo gehoord te hebben. Jammer genoeg gelooft niemand dat verhaal, maar wat als hij toch nog leeft?

Dertigste seizoen

Omdat het het dertigste seizoen is, kunnen we ons verwachten aan heel wat terugblikken op de rijke geschiedenis van de soap. “We schrijven bij Thuis al 30 jaar lang televisiegeschiedenis. We creëerden al heel wat iconische figuren en nog veel iconischere scènes die in de herinnering van veel Vlamingen gegrift staat. In dit dertigste seizoen zitten een aantal knipogen naar dat rijke verleden verwerkt. We zijn heel benieuwd of de oplettende kijker ze er allemaal uit kan halen!”, zegt Stef Wouters, hoofdscenarist van Thuis.

“Ik speel al mee sinds ik drie jaar oud ben. Ik groeide er dus echt mee op en maakte veel van de verhaallijnen uit de Thuis-geschiedenis van dichtbij mee. Dat ik die nu in een herwerkte versie terugzie in de scripts of plots een oude bekende op de set tegenkom, geeft mij echt heel veel goesting in het dertigste seizoen!”, blikt ook Apollonia Sterckx vooruit.

Thuis is vanaf maandag 2 september elke weekdag om 20.25 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...