Left Right
scrollTop top

Nieuwe TikTok beautytrend: glijmiddel als primer?


TikTok
© Bron: TikTok @itsrady

Een nieuwe dag en alweer een nieuwe TikTok beautytrend. Deze keer gaat het over het gebruik van glijmiddel als primer. Ja, je leest het goed: mensen smeren nu glijmiddel op hun gezicht als een basislaag voor make-up.

Momenteel heeft de hashtag #lubeprimer op TikTok meer dan 10 miljoen views en TikTokster @itsrady bracht het gebruik van glijmiddel als primer onder de aandacht. Nu proberen een tal van bekende beauty-TikTokkers deze trend uit waaronder beauty content creator Sean Anthony (@seananthonyv) en Luke Ketuhok (@lukeketuhok). Ze gebruiken Durex glijmiddel als primer zoals in het originele filmpje van Rady en delen hun reactie.

TikTok-trend

In zijn video is Sean aanvankelijk een beetje bang om glijmiddel op zijn gezicht te gebruiken, maar na het aanbrengen kan hij niet anders dan uitroepen hoe goed het aanvoelt op de huid en wat een prachtige gloed het zijn gezicht geeft. “Mijn huid voelt erg glad aan, wat geweldig is voor een primer”, zegt hij. “Mijn make-up ziet er zo goed uit … Ik ben absoluut sprakeloos.”

@seananthonyv

LUBE AS PRIMER?! ##seananthony ##makeupfyp ##beautytips ##makeup ##viralmakeup ##makeuphacks ##beauty ##mua ##lifehack ##lubeprimer

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Volgens veel TikTok-gebruikers die de virale hack hebben uitgeprobeerd, wordt het glijmiddel plakkerig en gripvast, waardoor het een geweldige basis is voor make-up. Sinds de originele trend, heeft een andere variant ook TikTok overgenomen. Dit keer mengen mensen het glijmiddel met hun foundation voor een gladdere applicatie.

Skinfluencer

YouTuber en huidverzorgingsspecialist Hyram Yarbro, beter bekend als @SkincareByHyram, gaf ook zijn mening over de nieuwe en zeer ongewone beautytrend. Als hij de ingrediëntenlijst uitlegt, zegt Hyram dat ze “niet slecht zijn” en dat je ze “in de meeste huidverzorgingsproducten” kunt vinden. Propyleenglycol, hydroxyethylcellulose, benzoëzuur en natriumhydroxide zijn namelijk allemaal ingrediënten die zowel in huidverzorgingsproducten als in glijmiddelen zitten. Dus, volgens Hyrams suggestie, zou je het kunnen gebruiken als een primer.

@skincarebyhyram #stitch with @seananthonyv Is LUBE as face primer good for your skin?? 💧 #skincare ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Expert aan het woord

Maar Hyram geeft zelf toe dat hij geen gekwalificeerde dermatoloog is en advies van een expert is altijd aangeraden als het op huidverzorging aankomt, schrijft Glamour. We kunnen natuurlijk niet liegen, maar de resultaten zien er echt goed uit, maar zou je wel glijmiddel op je gezicht gebruiken? Dit is wat experts zeggen over het smeren van een product, dat bedoeld is voor, wel ja, niet je gezicht.

“Producten die voorkomen in de zeer populaire TikTok-trend met het gebruik van glijmiddel kunnen stoffen zoals castorolie bevatten”, legt dermatoloog Stacy Chimento uit in Teen Vogue. “Recentelijk is ricinusolie een populaire toevoeging om te gebruiken met primers, omdat het de huid en poriën gladstrijkt. Het kan fungeren als een bevochtigingsmiddel, wat helpt om betere hydratatie te bieden. Vanuit dermatologisch oogpunt zijn er echter ook bedenkingen”, zegt Chimento. “Het dikke karakter van het glijmiddel kan leiden tot verstopte poriën, wat niet ideaal is als je last hebt van acne. Bovendien kan de laag castorolie op de huid een aantrekkingsfactor zijn voor bacteriën en vuil. Bij zeer gevoelige patiënten die lijden aan aandoeningen zoals atopische dermatitis of die gevoelig zijn voor contactallergieën, is ricinusolie misschien niet het beste product om te gebruiken. Deze mensen zijn beter af met de beproefde commerciële huidprimers.”

Het is vermeldenswaard dat het originele Play glijmiddel van Durex, dat zowel Sean als Luke in hun video’s gebruiken, op waterbasis is en dus geen oliën in de ingrediëntenlijst heeft. Maar er zijn andere Durex glijmiddelen, zoals de Play Massage 2-in-1, die andere accounts voor hetzelfde doel gebruiken, die wel ricinusolie bevatten zoals Dr. Chimento waarschuwt. Durex zelf heeft echter ook een reactie achtergelaten op Seans video waarin ze zeggen dat, hoe dan ook, “ze niet aanraden om hun glijmiddelen op het gezicht te gebruiken als make-up primers.”

Conclusie: je moet dus waarschijnlijk geen glijmiddel gebruiken als primer. Laten we ons in plaats daarvan houden aan de klassiekers voor een gezonde en stralende huid.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…