Opdracht uit ‘Squid Game’ groeit uit tot TikTok-challenge

Squid Game is de populairste serie van het moment op Netflix dus mag het niet als een verrassing komen dat de hype zich ook verder zet op TikTok. Daar is er nu een heuse challenge ontstaan die gebaseerd is op de tweede opdracht uit de reeks.

Hoewel wij liever niet zouden deelnemen aan Squid Game proberen velen de opdrachten uit de reeks zelf thuis. De populairste daarbij is de opdracht waarbij de deelnemers een figuurtje uit een dalgona koek moeten halen en dat is duidelijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Dalgona-challenge

Dalgona klinkt misschien bekend in de oren en da’s niet helemaal vreemd. Vorig jaar groeide de dalgona koffie namelijk uit tot een rage op TikTok en ver daarbuiten. Die dalgona koffie kreeg toen z’n naam door de Zuid-Koreaanse lekkernij die we nu allemaal kennen uit Squid Game.

In Zuid-Korea kan je de dalgona koekjes kopen in kraampjes waarbij kinderen een gratis snoepje krijgen als ze het vormpje er perfect uitkrijgen. In Squid Game moesten de deelnemers dat in 10 minuten doen of ze werden geëlimineerd. Toegegeven, heel moeilijk ziet het er niet uit (tenzij je voor de paraplu ging). Daarom proberen heel wat kijkers van Squid Game het nu zelf en een nieuwe TikTok-challenge is geboren.

In de challenge maken TikTokkers de dalgona koekjes zelf waarna ze proberen om het figuurtje er met een naald uit te krijgen. Gelukkig staat daarbij hun leven niet op het spel. Zou jij het kunnen?

Hier vind je het recept voor de koekjes.

@misojenkitchen

have you watched Squid Game? #squidgame #dalgonacandy #koreanetflix #korean #squidgamenetflix #오징어게임 #koreancandy #netflixkdrama #korea #dalgona #kr

♬ SQUID GAME RED LIGHT GREEN LIGHT – miso jen
@morocooks

#squidgame was an emotional rollercoaster #dalgona #candy

♬ original sound – moro
@erictriesit

Reply to @dsmp_amp squid game part 3 #squidgame #squidgamenetflix #dalgona #dalgonacandy #korean #koreandrama #korea #netflix

♬ Squid Game – Green Light Red Light – Yovinca Prafika
Meer
Lees meer...