Dalgona coffee: haal de barista in jezelf naar boven met deze lockdown-proof koffie

Koffielovers met tijd te veel: wij hebben een geweldig nieuw receptje voor jullie: de Dalgona coffee. Het recept is Indisch, maar het won tijdens de coronacrisis wereldwijd aan populariteit. Want het is naast enorm lekker ook een leuke manier om een beetje tijd te doden.

Tegenwoordig kan je niet meer gewoon naar de dichtstbijzijnde koffiezaak gaan en daar een fancy koffietje bestellen. Dus moet je zelf aan de slag. En dat kan nu met de Dalgona coffee.

Dalgona coffee

Dalgona coffee vindt z’n oorsprong op het Indisch schiereiland, waar het al jaren populair is. Daar wordt het phenti hui of fetano genoemd, wat zich vrij laat vertalen naar opgeklopte koffie.

Maar de naam Dalgona ontstond eerder dit jaar in Zuid-Korea. In de show Stars’ Top Recipe at Fun-Stauranti, was de acteur Jung Il-woo te gast. Hij ging in Macau op restaurant en kreeg daar een opgeklopte koffie voorgeschoteld. In de show vertelde hij dat het hem deed denken aan dalgona, een Zuid-Koreaanse snack gebaseerd op een honinggraat. En zo kreeg de koffie in Zuid-Korea al snel de naam Dalgona coffee en begonnen mensen de koffie zelf na te maken. En dat bleek makkelijker dan het leek. De #dalgonacoffeechallenge was geboren.

4 ingrediënten

Om een Dalgona coffee te maken, heb je eigenlijk maar vier ingrediënten nodig. Ingrediënten die je misschien zelfs gewoon al in de kast hebt liggen. Het gaat namelijk om oploskoffie, suiker, water en melk.

Je neemt gelijke hoeveelheden oploskoffie, suiker en kokend water. Voor één portie heb je twee eetlepels van elk nodig. Vervolgens klop je het mengsel tot het een vaste massa wordt, die je eiwitgewijs boven je hoofd kan houden. Geloof ons, dit kan even duren. (Als je een elektrische klopper hebt, komt die zeker van pas.) Dit mengsel schep je dan op melk (of een melkvervanger, zoals amandel- of sojamelk) mogelijk met ijsblokjes. Voor het drinken nog even mengen, et voilà: jouw eigen Dalgona coffee.

Getest en goedgekeurd

Dalgona coffee
newsmonkey

Wij hebben de Dalgona coffee alvast uitgeprobeerd en moeten toegeven dat het inderdaad lekker is. Het koffieschuim maakt je koffie op slag een stuk interessanter dan een gewone koffie met melk en geeft je ook dat koffiebar-gevoel.

Het enige nadeel is dat je wel een tijdje moet kloppen tot het mengsel stevig is. Maar laten we dat zien als het verbranden van de calorieën die je nadien naar binnen giet. Smakelijk!

Meer
Lees meer...