Vrouw vertelt over twee creepy (maar nodige) kamers op cruiseschepen

TikTok is een goudmijn aan nuttige (en minder nuttige) lifehacks, tips en weetjes. Ook deze keer vonden we op de app een bizar verhaal. TikTokster Lauren (@laurentalkssmack) heeft het in een video namelijk over twee wel heel opvallende kamers op een cruiseschip. De Australische werkte jaren op cruises en zag de kamers met haar eigen ogen. En hoe bizar het misschien ook klinkt, die ruimtes bleken ook broodnodig.

Werken op een cruiseschip lijkt misschien leuk, maar toch kan het ook confronterend worden. Dat vertelde ook de Australische Lauren op TikTok. Zij maakte video’s waarin ze een aantal grappige feiten over cruises uit de doeken doet. In een van die TikToks vertelde ze hoe de meeste schepen twee bizarre ruimtes hebben waarvan je niet zou verwachten dat die er zijn.

“Creepy”

“Er zijn een aantal gekke dingen over cruiseschepen die jullie als gast misschien niet zouden weten”, vertelde ze. Daarna kwam ze meteen tot de essentie. “Het is best creepy, maar er is dus een mortuarium én zelfs een gevangenis aan boord.”

Hoewel dat bizar klinkt, lijkt het ons zo gek nog niet. Als iemand sterft tijdens een cruise, dan heeft die persoon even veel recht op een respectvolle behandeling als anderen. En aangezien je op een cruiseschip niet meteen naar het vasteland geraakt, moeten ze die dienst zelf voorzien. “Toen ik op het schip werkte, heb ik ook echt zo’n lijk gezien. En dat is best confronterend als je zoiets niet meteen verwacht. Maar het is natuurlijk ook wel logisch”, klonk het nog bij Lauren.

Hetzelfde geldt voor de gevangenis aan boord. Als iemand iets strafbaar uitvoert tijdens de cruise, dan duurt het een tijdje vooraleer die persoon kan worden overgedragen aan de politie. Dus om die reden is er op het schip een kamer ‘ingericht’ als cel, zodat de persoon in kwestie achter slot en grendel kan worden gestoken. Of die twee ruimtes echt op elk cruiseschip aanwezig zijn, is niet bekend.

Bekijk de TikTok hier:

@laurentalkssmack My dog wants to chase the squirrels #cruiseship #crewmember #cruiselife #cruiseshiplife #carnival #australian ♬ original sound – lauren
Meer
Lees meer...