TikTok-hit ‘Eat Your Salad’ van Citi Zeñi is Letse inzending voor het Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival van 2022 in Turijn komt alsmaar dichterbij en dat betekent dat meer en meer landen hun inzending bekendmaken. Dit weekend was dat ook het geval in Letland. Tijdens de finale van Latvia Supernova kozen de Letten Citi Zeñi als hun inzending. Die groep scoort al een aantal weken wereldwijd met hun opvallende single Eat Your Salad.

Letland heeft zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival in Turijn. Die act werd gekozen tijdens Latvia Supernova, waar meerdere artiesten tegen elkaar streden om een plek op het Europese podium. Uiteindelijk ging de groep Citi Zeñi met de overwinning naar huis. Zij scoorden met hun song Eat Your Salad, die op z’n minst “bizar” te noemen is. De tekst van het lied ging alvast viraal op TikTok.

Citi Zeñi

Eat Your Salad van Citi Zeñi, wat zoveel betekent als ‘andere jongens’, zal Letland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het lied ging een aantal weken geleden viraal op TikTok door de opvallende tekst die de groep gebruikt. De openingszin luidt namelijk “instead of meat, I eat veggies and pussy”, wat veel TikTokkers helemaal gek maakte.

Hoewel de groep dus goed scoorde, waren ze helemaal nog niet zeker van een overwinning. Citi Zeñi stond namelijk op een tweede plaats bij de bookmakers, na I’m Letting You Go van zangeres Aminata. Aminata deed in 2015 al eens mee aan het Eurovisiesongfestival en werd toen zesde. Toch kon Citi Zeñi tijdens de liveshow overtuigen en kregen ze zowel van het publiek als van de jury de meeste punten. Bij de televoting wonnen ze zelfs overtuigend, met 12.000 punten meer dan de tweede.

Citi Zeñi bestaat uit zes mannen die zichzelf omschrijven als de “diva’s van de 21ste eeuw”. Hun optreden in de finale van Supernova bevatte alvast de typische Eurovisiesongfestival-saxofoon en nog een aantal niet aangesloten instrumenten. Wij zijn alvast benieuwd of de Letten ver zullen geraken!

Bekijk hier Citi Zeñi met Eat Your Salad tijdens de finale van Supernova:

Meer
Lees meer...