TikTok lijkt te werken aan nieuwe applicatie TikTok Photos

De kans bestaat dat er binnenkort een nieuwe applicatie zal gelanceerd worden van ByteDance, het moederbedrijf van TikTok. Zij lijken namelijk plannen te hebben voor TikTok Photos, een soort kloon van grote concurrent Instagram.

Populaire techapplicaties die elkaar kopiëren is niets nieuws meer. Zo zorgde het succes van TikTok ervoor dat heel wat concurrenten ook korte video’s begonnen te introduceren. De meest succesvolle kloon van dat principe is ongetwijfeld Instagram Reels. Mede dankzij de populariteit daarvan behaalde Instagram in 2023 voor het eerst sinds 2020 opnieuw meer nieuwe downloads dan TikTok. Instagram groeide vorig jaar namelijk 20 procent, tegenover ‘amper’ 4 procent voor TikTok.

TikTok Photos

TikTok hoopt dat tij uiteraard om te keren en heeft daarvoor goed gekeken naar het copycat-playbook van Instagram. De website TheSpAndroid ontdekte namelijk dat de app plannen heeft voor TikTok Photos, een soort fotodeelapplicatie.

Momenteel kan je op TikTok al foto’s delen die dan als een soort videoslideshow verschijnen, maar nu zou het bedrijf dus werken aan een aparte applicatie daarvoor. In de laatste versie van TikTok is er zelfs al een aankondiging voorzien om aan gebruikers te tonen. “TikTok Photos wordt binnenkort gelanceerd, we hopen je te helpen een nieuw publiek te werven in de nieuwe app. Als de optie is ingeschakeld, synchroniseren we je openbare foto’s met de nieuwe app, ongeacht of je de app sluit of niet”, valt daar te lezen. TikTok zelf wenste voorlopig niet te reageren op deze berichten.

Meer
Lees meer...