Tim Allen keert terug als stem van Buzz Lightyear in ‘Toy Story 5’

We leerden donderdag dat de filmreeks Toy Story binnenkort een vijfde film krijgt. En nu weten we ook dat Tim Allen daarin opnieuw de stem van Buzz Lightyear voor zijn rekening zal nemen.

De ondertussen 69-jarige Tim Allen kroop in 1995 een eerste keer in de huid van Buzz Lightyear voor Toy Story. Hij hernam die rol in 1999 voor Toy Story 2. Elf jaar later was het tijd voor Toy Story 3 (2010) en het voorlopig laatste deel uit de reeks verscheen in 2019. De laatste twee films uit de reeks van Toy Story wisten elk meer dan een miljard dollar binnen te halen in de wereldwijde box-office.

De spin-off Lightyear, over Buzz Lightyear uit Toy Story, deed het dan weer een stuk minder goed. Die film met Chris Evans als de echte Buzz (dus niet het speelgoedfiguur) bleef steken op een box-office van 226,4 miljoen dollar (212,84 miljoen euro). Veel fans hadden na die film dan ook kritiek op Chris Evans als stem van Buzz.

Tim Allen

Toen eerder deze week bekend raakte dat Disney werkt aan een vijfde film van Toy Story hoopten veel fans dan ook dat Tim Allen zou terugkeren als Buzz Lightyear. En die heeft dat nu dus ook bevestigd op Twitter. “Tot snel Woody, je bent een vreemde droevige kleine man en ik heb medelijden met jou. En daar gaan we naar nummer 5! To infinity and beyond!”, schreef hij daar.

Wanneer Toy Story 5 te zien zal zijn, is voorlopig niet geweten.

Meer
Lees meer...