Left Right
scrollTop top

Tinder op je computer? De datingapp heeft ook een desktopversie!


Tinder op je computer? De datingapp heeft ook een desktopversie!

Kan je Tinder ook gewoon op je pc gebruiken? Het antwoord is verrassend genoeg ja, want de online datingapp heeft ook een desktopversie, al is die toch vooral bedoeld als back-up. Handig voor als je telefoonbatterij het begeven heeft: dit is hoe je Tinder Online gebruikt.

Tinder, da’s dé bekendste datingapp van het moment en die staat dus logischerwijze op je smartphone. Swipen gaat dan wel vlot op je app, zodra je een match hebt, wil je misschien ook wel chatten. En dat lukt niet zo goed op een smartphone. Hetzelfde geldt trouwens voor foto’s spotten: op zo’n klein schermpje is het moeilijk om je toekomstige match z’n looks ook echt te beoordelen. Bestond Tinder maar ook gewoon voor je desktop, toch? Wel, Tinder voor pc bestaat.

Tinder Online bestaat intussen al even: de app werd eerst gereleaset in een aantal andere landen, maar sinds een goed jaar kan je dus ook swipen op je pc. Oorspronkelijk moest je daarvoor een hele resem systemen opzetten: zo moest je eerst Bluestacks installeren om ervoor te zorgen dat je computer herkend werd als een smartphone of iPad. Maar dat is nu dus niet meer nodig.

Hoe Tinder gebruiken?

Hoe doe je het? Simpel, je surft gewoon naar Tinder.com en daar kan je de app downloaden en installeren op je pc. Dat werkt een beetje zoals een Netflix-app of Plex installeren op je computer: het is een app, maar je kan gewoon via je browser inloggen.

Zoals altijd het geval is bij Tinder, heb je sowieso een telefoonnummer nodig om in te loggen, en bij voorkeur ook een Facebook-account. Maar voor wie dat niet wist: je hebt geen Facebook-account nodig om een Tinder-account te hebben. Tegenwoordig nemen ze bij de datingapp ook genoegen met gewoon een telefoonnummer.

Voor de meeste Tindergebruikers is dat eigenlijk niet zo relevant: als je al een Tinder-account hebt, moet je gewoon inloggen. Voor wie wel een nieuw account heeft: in dit artikel staat alles dat je moet weten over hoe je je account instelt en hoe je zo meer matches kan krijgen. Moet je nu grappig zijn of niet in je bio, ook op die vraag geven we antwoord. En ben je helemaal nieuw op Tinder dan helpen we je hier verder!

Is Tinder Online hetzelfde als Tinder?

Daar kunnen we makkelijk op antwoorden: ja. Tinder Online laat je ook swipen met je muis (al kan je het fijner vinden om op het kruisje of het vogeltje te klikken). Je krijgt dezelfde mededelingen en mogelijkheden, maar allemaal op groot scherm. Zo wordt het nog eenvoudiger om te zien of de gast op die foto nu ros of blond haar heeft.

En als het tot een match komt, kan je gewoon je toetsenbord gebruiken. Zalig toch?

Toch te veel gedoe? Wat dacht je van deze alternatieven voor Tinder, de meeste daarvan hebben een versie die helemaal op pc afgestemd is!

Val je als vrouw op vrouwen en ben je op zoek naar iemand om je interesses mee te delen? Check dan zeker deze datingapps!

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737