Tom Brady (44) kondigt, iets meer dan een maand na zijn afscheid, al terugkeer naar American Football aan

“Zeg nooit, nooit”, zei Tom Brady, misschien wel de beste America Football-speler ooit, toen hem kort na zijn afscheid begin februari werd gevraagd of een terugkeer in de toekomst mogelijk was. Dat die comeback zo snel zou komen, hield echter niemand voor mogelijk. Maar deze helft begin de dan 45-jarige quarterback Brady gewoon aan een nieuw seizoen in de NFL, het 23ste al.

De indrukwekkende statistieken van Tom Brady opsommen, is haast niet te doen. Twee jaar geleden deden we het in een verkorte versie bij zijn afscheid van ‘zijn’ New England Patriots, maar die cijfers zijn de laatste twee seizoenen alleen nog maar indrukwekkender geworden.

Tampa Bay Buccaneers

In 2021 won hij in zijn eerste seizoen bij de Tampa Bay Buccaneers nog de Super Bowl. En ook afgelopen seizoen toonde Brady meermaals dat hij nog niet versleten was met indrukwekkende statistieken. Zo gooide hij van alle quarterbacks de meeste touchdownpasses. De play-offs voor Tampa Bay eindigden echter in de kwartfinale na een 30-27-nederlaag tegen de LA Rams, de latere kampioen.

Het leek de laatste wedstrijd te worden uit de indrukwekkende carrière van Tom Brady. In een statement liet hij toen weten zich niet meer honderd procent te kunnen inzetten en enkel op die manier te willen spelen. Maar nu, 40 dagen later zijn, zijn gedachten helemaal omgeslagen. De liefde van Brady voor de sport is zo groot dat hij het nog niet achter zich wil laten.

“De afgelopen twee maanden heb ik me gerealiseerd dat mijn plaats nog steeds op het veld is en niet op de tribune. Die tijd zal komen. Maar het is niet nu. Ik hou van mijn teamgenoten en ik hou van mijn ondersteunende familie. Ze maken het allemaal mogelijk. Ik kom terug voor mijn 23ste seizoen in Tampa. Onafgemaakte zaken LFG (Let’s f***ing go, red.)”, schrijft hij bij zijn comebacktweet.

TB12

Dat Tom Brady nog mee zal kunnen op het hoogste niveau lijdt geen twijfel. Weinig sporters droegen tijden hun carrière zoveel zorg voor hun lichaam aan de iconische quarterback. Hij ontwikkelde zelfs een hele lifestyle-, trainings- en voedingsmethode die hij omzetten tot het merk TB12, genoemd naar zijn initiatien en het rugnummer dat hij al zijn gehele carrière draagt.

Meer
Lees meer...