‘Top Gun: Maverick’ krijgt nieuwe trailer met grote rol voor Tom Cruise

Pete ‘Maverick’ Mitchell is bijna terug waar hij thuishoort, achter het stuurt van een straaljager in een gevecht in de lucht. De nieuwste trailer van Tom Gun: Maverick toont hoe Tom Cruise opgeroepen wordt door het Amerikaanse leger als instructeur om een elitegroep piloten voor te bereiden op een extreem gevaarlijke missie.

Maar liefst 36 jaar na de release van Top Gun is het bijna tijd voor het vervolg. De film betekende indertijd het begin van de grote doorbraak voor Tom Cruise als acteur en was een enorme hit.

Maverick en Iceman

Voor het langverwachte vervolg Top Gun: Maverick keert Cruise uiteraard terug in de rol van Pete ‘Maverick’ Mitchell. Naast hem zien we ook de terugkeer van Val Kilmer als Tom ‘Iceman’ Kazansky. Die speelde in Top Gun de aartsrivaal van Maverick die uiteindelijk toch zijn wingman wordt. En het is dan ook Iceman die ervoor zorgt dat Tom Cruise tijdelijk terugkeert naar het leger. “He seems to think you have something left to offer the Navy. What that is, I can’t imagine“, horen we een Vice Admiral Cyclone (Jon Hamm) zeggen.

De taak van Maverick bestaat eruit om een elitegroep nieuwe piloten voor te bereiden om een speciale missie. De trailer van Top Gun: Maverick toont dat hij dat uiteraard zal doen op zijn eigen eigenzinnige manier. Onder de groep rekruten bevindt zich echter ook Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon Nick ‘Goose’ Bradshaw (Anthony Edwards), de overleden vriend van Maverick.

De nieuwe film wordt geregisseerd door Joseph Kosinski, die eerder al met Tom Cruise samenwerkte voor Oblivion.

Bekijk hier de trailer van Top Gun: Maverick:

Top Gun: Maverick verschijnt op woensdag 25 mei in de zalen.

Meer
Lees meer...