Trailer voor nieuwe film van Steven Spielberg op Streamz

Voor wie dacht dat Steven Spielberg het filmmaken verleerd was, komt hij nu af met een nieuw historisch drama. Streamz en HBO hebben de trailer van zijn nieuwe film Oslo gedropt.

Na de spraakmakende miniserie Chernobyl brengt HBO terug een dramatische reconstructie uit van een belangrijke historische gebeurtenis. Deze keer is het onderwerp zeer actueel en volgt het verhaal een kleine groep Israëli’s en Palestijnen die samen met een Noors echtpaar in 1993 de Oslo-vredesakkoorden leidde. De akkoorden markeerden het begin van een proces om een vredesverdrag tussen Israël en Palestina tot stand te brengen. Het is echter niet allemaal diplomatie en politiek. De film toont ook de onwaarschijnlijke vriendschappen die toen zijn ontstaan.

Gebaseerd op toneelstuk

Oslo is een verfilming van het gelijknamig Tony Awardwinnende toneelstuk, met in de hoofdrol Ruth Wilson (His Dark Materials) en Andrew Scott (Fleabag) die het Noorse echtpaar spelen. De cast bestaat verder uit onder andere Jeff Wilbusch (Unorthodox), Salim Dau (Le Bureau des Legendes) en Waleed Zuaiter (The Spy). Steven Spielberg is aan boord als executive producer samen met toneelschrijver J.T. Rogers die het scenario schreef, terwijl Bartlett Sher de film regisseerde. Oslo gaat op 30 mei 2021 in première op Streamz en Streamz+.

Enorme erelijst

Het is de laatste film van Spielberg sinds Ready Player One in 2018. Dit jaar verschijnt ook zijn West Side Story. Alles wat Spielberg aanraakt, lijkt in goud te veranderen. De erelijst van de regisseur is bijna niet meer te overzien. In 1975 won de Amerikaan met Jaws zijn eerste Oscar, zijn laatste won hij met Bridge of Spies in 2015. Ondertussen kon hij al 34 Oscars en 11 Golden Globes winnen.

Hier zie je de trailer van Oslo:

Meer
Lees meer...