‘Peter Pan & Wendy’: Eerste trailer van live-action Disney film staat online

Nu de eerste beelden van Peter Pan & Wendy online staan, is het aftellen geblazen. Op 28 april komt de live-action remake van Peter Pan naar Disney+. In de trailer zijn onder andere Tinkerbell en de gevreesde Kapitein Haak te zien.

Peter Pan & Wendy is niet de eerste live-action remake van een geanimeerde Disneyfilm. Disney kwam ook al naar buiten met remakes van Aladdin, Cruella en The Little Mermaid. Nu is Peter Pan aan de beurt. In de trailer worden we al meegezogen naar Neverland.

Terug naar de basis van het verhaal

Er zijn al heel wat remakes en adaptaties gemaakt over het verhaal van Peter Pan. Maar deze film lijkt terug naar de basis van het verhaal te gaan. In een persbericht legt schrijver en regisseur David Lowery zijn visie uit. “Met het maken van Peter Pan & Wendy wilden we een film creëren die een eerbetoon is aan de oorspronkelijke tekst van J.M. Barrie en Walt Disneys geanimeerde adaptatie. We wilden onze remake versterken met emotionele oprechtheid, een open hart en een groot verlangen naar avontuur”, zei hij.

Bekijk de trailer:

Zoals de titel al verklapt, speelt de film zich af rond Wendy Darling, net zoals in het originele verhaal. Wendy is een jong meisje dat samen met haar twee broers in Londen woont. Op een avond komen ze terecht in Neverland, het land van Peter Pan. Hoewel ze zich te pletter amuseren samen met de Lost Boys (kinderen die Peter Pan gevonden heeft en waar hij voor zorgt), voelt het voor Wendy toch alsof het allemaal te mooi is om waar te zijn. En dat gevoel blijkt te kloppen, want ze komt oog in oog te staan met de vreselijke schurk Kapitein Haak.

De cast

De adaptatie komt van schrijver/regisseur David Lowery, die onder andere in 2016 Pete’s Dragon regisseerde. De trailer toont een groot deel van de film. Hierin zijn tal van bekende personages en locaties van het oorspronkelijke verhaal te zien.

 Links – rechts: Alexander Molony, Ever Anderson, David Lowery, Alyssa Wapanatâhk en Jude Law (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney)

Jude Law speelt Kapitein Haak. Hij is bekend door onder andere zijn rol in Sherlock Holmes. Wendy wordt vertolkt door Ever Anderson, die al meespeelde in Black Widow. Ook Tinkerbell is herkenbaar. Zij wordt gespeeld door Grown-ish en Black-ish-actrice Yara Shahidi. Peter Pan wordt tot leven gebracht door de zestienjarige Alexander Molony. Hij speelde al mee in The Bad Seed Returns. Nu heeft hij zijn eerste grote hoofdrol te pakken. Ten slotte wordt Tijgerlelie gespeeld door Alyssa Wapanatâhk.

Yara Shahidi.- (Photo by Aaron J. Thornton/Getty Images)
Meer
Lees meer...