Travis Scotts eerste festival na tragedie Astroworld gecanceld

Na het drama op het festival Astroworld, waarbij tien mensen stierven, wordt de haat op Travis Scott alsmaar groter. Hierdoor stelden enkele grote merken voorlopig hun samenwerkingen met de rapper uit. Daarnaast was hij ook niet welkom op Coachella dit jaar. Toch stond Scott als headliner op de affiche van het Day N Vegas festival in Nevada. Dat zou plaatsvinden in september 2022, maar werd nu geannuleerd.

Sinds de tragische gebeurtenissen op het festival Astroworld afgelopen november kwam rapper Travis Scott in een zeer negatief daglicht te staan. Een aantal mensen startten daarom een petitie om hem weg te houden van het Coachella-podium, wat uiteindelijk lukte. De Amerikaanse entertainmentwebsite Variety liet weten dat ze de rapper niet snel zien terugkeren naar grote festivals. Toch stond er deze september wel eentje op het programma voor Travis Scott. Zo zou hij als headliner optreden op het festival Day N Vegas in Nevada. Maar dat festival is nu gecanceld.

Annulatie

Het festival is afgelast als gevolg van “een combinatie van problemen omtrent logistiek, productie en timing”. Dat kondigden de organisatoren van Day N Vegas gisteren, op vrijdag 1 juli, aan.

Het festival zou plaatsvinden in het weekend van 2 tot 4 september op de Las Vegas Festival Grounds in Winchester, Nevada. “Tot onze grote spijt moeten we aankondigen dat een combinatie van logistieke, timing- en productieproblemen ons ertoe gedwongen hebben Day N Vegas voor 2022 te annuleren”, schreef de organisatie op hun website. “We gaan onmiddellijk beginnen met het terugbetalingsproces, dus het geld zal binnen de komende twee à vier weken op jullie rekeningen verschijnen”, melden ze nog.

Naast Travis Scott waren de andere headliners op het festival nog onder meer SZA en rapper J. Cole. Daarbij zouden ook 21 Savage, Pusha T en Summer Walker daar optreden.

Eerste keer na tragedie Astroworld

Na het incident op Astroworld in november 2021 probeerde Travis Scott voornamelijk onder de radar te blijven. Daarom trad hij sindsdien slechts op enkele privé-evenementen op. Zijn verschijning als headliner op Day N Vegas zou dus de eerste keer geweest zijn dat de rapper weer ging optreden op een festival.

Sinds de tragedie op zijn eigen festival heeft Scott slechts één interview gegeven. Daarin vertelde hij in december 2021 aan radiopresentator Charlamagne Tha God dat hij voor “1.000 procent” alles deed wat hij kon om de stervende toeschouwers te helpen. Hij herhaalde ook meermaals dat hij hun geschreeuw niet hoorde vanaf het podium. Hierdoor legde hij dus zijn optreden niet stil, ondanks dat de toeschouwers hem smeekten om te stoppen. Tien mensen lieten toen het leven en zo’n honderden raakten gewond.

Meer
Lees meer...